utorak, 21.9.2021.
Ivanec Lepoglava Bednja Klenovnik Donja Voća Maruševec
Naslovnica
Vijesti
Halo 92
Kultura
Sport
Zabava
Reportaže
Razno
Kolumne

 

Naslovnica Reportaže
 
 
28.6.2008. 10:24:51
U povodu Dana grada Ivanca u prostorijama Srednje škole održana je svečanost gradskih tijela
Dr. Eduardu Kušenu naslov počasnog građanina Ivanca

U skladu s već ustaljenom tradicijom, u povodu Dana grada i obilježavanja 612 godina duge povijesti Ivanca, u prostorijama Srednje škole je u petak, 20. lipnja, održana svečanost gradskih tijela. Počela je pozdravnim riječima predsjednika Gradskoga vijeća Čedomira Bračka, koji je podjednaku dobrodošlicu, ne ističući nikoga posebno, u prepunom amfiteatru poželio svim brojnim gostima i domaćinima. Pročitani su i pozdravni brzojavi s čestitkama koje su Ivancu i njegovim stanovnicima uputili brojni uglednici, među njima i gradonačelnik Zagreba Milan Bandić i predsjednica Gradske Skupštine Tatjana Holjevac.

Na rad Grada i gradskih službi u razdoblju od protekle tri godine kratko se osvrnuo gradonačelnik Milorad Batinić. Prikazan je i film naslovljen „Ivanec – 612 godina kasnije“, koji je o temama vezanim uz realizaciju kapitalnih komunalno-infrastrukturnih projekata u gradskoj zoni i u mjesnim odborima te drugih programa, koji se odnose na uređivanje poslovne zone, program gradnje minimljekare, gradnju spomenika braniteljima i uz prosvjetni, kulturni i sportski život u Ivancu snimila ivanečka tvrtka X-media.

Pod vidljivim dojmom aktualne smjene županijske vlasti na čelu s dosadašnjim županom Čačićem do koje je došlo upravo toga dana u prijepodnevnim satima, gostima su se obratili bivši dožupan Predrag Štromar i član Županijskog poglavarstva Zlatko Koračević. Dok je Štromar naglasio da je sad već bivša županijska vlast dobro surađivala s Gradom Ivancem te pritom aktualizirao primjer nove osnovne škole u Salinovcu sagrađene po modelu JPP-a, i pritom izrazio uvjerenje da će HNS-ova opcija za jedanaest mjeseci ponovno osvojiti vlast u Varaždinskoj županiji, Koračevićeva reakcija bila je žešća. Naglašavajući da se iz filma vidi da su ivanečke gradske vlasti puno toga napravile te da Grad Ivanec vodi uspješna koalicija koja zna prepoznati potencijale, on je izjavio da „jedan dio ipak fali“:

- Bez obzira na svečani trenutak, treba spomenuti da fali uključivanje države u ključne gradske projekte. Iako je država doista većim dijelom financirala gradnju dvorane i dogradnju osnovne škole u Ivancu, a i to kroz duže vremensko razdoblje, uvjete za ono najvažnije, a to je jednosmjenska nastava, država nije osigurala. Na žalost, nije čak dopustila ni da se Županija uključi u taj projekt! Kakav je odnos države prema Ivancu najbolje govori podatak da je Grad Ivanec za gradnju infrastrukture u poslovnoj zoni državi platio triput PDV-a više, nego što je od te iste države dobio potpore za te projekte – optužio je Koračević. Naglasivši da je Varaždinska županija postala brand u Hrvatskoj, on je pozvao sve koji to mogu s obzirom na svoj politički i društveni položaj, da pomognu i daju potporu projektima Grada Ivanca.

Na sjednici su dodijeljena i priznanja Grada Ivanca. Počasnim građaninom Ivanca proglašen je dr. sci. Eduard Kušen, te mu je tim povodom dodijeljeno najviše gradsko priznanje – Grb Grada Ivanca. Nagrada za životno djelo na području unapređenja gospodarstva uručena je Vjekoslavu Markoviću. Plakete grada dodijeljene su Dragutinu Mostečaku, aktualnom direktoru Industrije mesa Ivanec, prosvjetnoj radnici Boženi Carević, predsjedniku DVD-a Ivanec Mladenu Stanku, Gradskom društvu Crvenoga križa Ivanec, predsjednici Društva Maska Vesni Štruklec, planinaru Franji Hrgu, Košarkaškom klubu Ivančica Ivanec i Društvu uzgajatelja malih životinja Fauna Ivanec.

Kratak i efektan glazbeni program izveo je ženski trio u sastavu Verena Friščić (sopran), Jelena Geček (mezzosopran) i Jelena Šambar (alt). Svojom nazočnošću svečanu sjednicu uveličali su i članovi Ivanečke rudarske čete.

Lj. R.

 
Ivanec voli svoju tradicijsku uskrsnu baštinu
Radi se u ulici koja nije obnavljana 30 godina
Prikupljeno 9.500 kuna
Ivanečki i salinovečki učenici skupili pomoć za djecu u Zajezdi
Predsjednik Trkačkog kluba Emil Zagorac
Vatrogasci spašavali farofske lipe
Grobna kuća u Cvetlinu dobila novi krov
Dječicu nasmijao klaun Jozo Bozo
Šest svjetlećih stupova od lameliranog stakla
Habeku zlato u kadetskoj konkurenciji
Husnjak osvojio srebro
Ivanečki učenici skupili najviše novca za afričke škole
Vijeće odradilo 37 sjednica s 336 točaka dnevnoga reda
Bura kontra Splita iliti Split kontra bure
Donacija dobro „sjela“ za obnovu crkvena tornja u Vrbnu
U Ivancu 22 posto proračuna za odgoj i obrazovanje
Popravljen put za šest kućanstava u zaseoku Jazvinski
Jožeki i Pepice, sretan vam imendan
Prekid suradnje s Vetropackom na burzu potjerao 15-ak radnika
Ivanečki planinari u Gorskom kotaru
 
Dr. Eduardu Kušenu naslov počasnog građanina Ivanca
Film: Ivanec – 612 godina kasnije (1. dio)
Film: Ivanec – 612 godina kasnije (2. dio)
Govor gradonačelnika M.Batinića na svečanoj sjednici
Dodjela javnih priznanja Grada Ivanca 2008.
Kulturno umjetnički program
Prikaži članak bez video zapisa
   
Sadržaji s iPortala ne smiju se objavljivati u drugim medijima bez dozvole iPortala ili autora sadržaja.