ponedjeljak, 20.9.2021.
Ivanec Lepoglava Bednja Klenovnik Donja Voća Maruševec
Naslovnica
Vijesti
Halo 92
Kultura
Sport
Zabava
Reportaže
Razno
Kolumne

 

Naslovnica Reportaže
 
 
24.6.2008. 0:16:39
Jeger dug 1180 metara!

Tisuće Ivančana i njihovih gostiju iz cijele sjeverozapadne Hrvatske u subotu navečer na gradskoj špici pokazali su zavidan apetit – pojeli su nevjerojatnih 1180 metara najduljeg jegera na svijetu! Time je Industrija mesa Ivanec ispunila obećanje da će u povodu obilježavanja ovogodišnje 110. obljetnice planinarstva u Ivancu proizvesti jeger velik kao Ivančica. Da je taj rekord i premašila, nakon gotovo trosatna razvlačenja, rastezanja i mjerenja „u centimetar“, potvrdio je glavni ceremonijalmajstor Davor Dretar-Drele koji je s televizijskom voditeljicom Andrejom Loparić cijelo to vrijeme vodio „sočan“ dijalog.

Praćen tisućama mještana, koji su u očekivanju „svoga“ komada jegera pucali od smijeha, Drele u britkim komentarima na račun duljine, debljine, kvalitete, mjerenja i rizika od onoga što bi se moglo dogoditi „nakon kaj baba tri vure reže jeger“, nije poštedio ni brojne uglednike iz političkog života, koji su jeger podijelili građanima.

A jeger je, uz pratnju prigorečkih Faringaša, na špicu dovezen traktorom, na specijalno konstruiranim kolicima teškim pola tone. Prvi komad razmotana jegera ceremonijalno je odrezao direktor Industrije mesa Dragutin Mostečak, a potom i gradonačelnik Ivanca Milorad Batinić. Ove godine mjerenje i podjela jegera bili su organizirani drukčije nego lani: na središnjim stolovima dugim više od 50 metara jeger su, u komadima od 20-ak centimetara, rezali mesarski radnici, a iz košara građanima su ga dijelili brojni uglednici.

Među njima bili su i saborski zastupnici Boris Šprem i Mario Habek, bivši varaždinski župan i dožupan Radimir Čačić i Predrag Štromar, načelnik u kabinetu ministra unutarnjih poslova Dražen Krtanjek, te članovi Gradskoga vijeća i Poglavarstva na čelu s predsjednikom Čedomirom Bračkom i gradonačelnikom Batinićem. Dakako, sve to bilo je praćeno šalama i zadjevicama koje je izvrsno raspoložen Drele cijelu večer sipao kao iz rukava.

Jeger je bio težak tonu i pol, a Industrija mesa za ovu priliku izradila ga je vrhunski, samo od goveđeg i svinjskog mesa s 30-ak kilograma začina, bez ikakvih aditiva. Nesvakidašnja fešta u Ivancu izazvala je i pozornost svjetskih medija, pa je uz brojne domaće elektronske i novinske državne i lokalne medije ivanečku atrakciju pratio i Reuters!

Iznimno zadovoljni uspjehom promidžbe svoje robne marke, koja je posredstvom gradske proslave i medija praktički obišla svijet, nakon završetka programa svoje veselje nisu skrivali ni predstavnici Industrije mesa Ivanec. U dobrom raspoloženju nešto prije 03 sata pridružio im se i Drele. Dakako, bilo je i pjesme, a svi zajedno pjevali su skupa s Kavalirima koji su Ivančane zabavljali skoro do zore. (ljr)

 
Ivanec voli svoju tradicijsku uskrsnu baštinu
Radi se u ulici koja nije obnavljana 30 godina
Prikupljeno 9.500 kuna
Ivanečki i salinovečki učenici skupili pomoć za djecu u Zajezdi
Predsjednik Trkačkog kluba Emil Zagorac
Vatrogasci spašavali farofske lipe
Grobna kuća u Cvetlinu dobila novi krov
Dječicu nasmijao klaun Jozo Bozo
Šest svjetlećih stupova od lameliranog stakla
Habeku zlato u kadetskoj konkurenciji
Husnjak osvojio srebro
Ivanečki učenici skupili najviše novca za afričke škole
Vijeće odradilo 37 sjednica s 336 točaka dnevnoga reda
Bura kontra Splita iliti Split kontra bure
Donacija dobro „sjela“ za obnovu crkvena tornja u Vrbnu
U Ivancu 22 posto proračuna za odgoj i obrazovanje
Popravljen put za šest kućanstava u zaseoku Jazvinski
Jožeki i Pepice, sretan vam imendan
Prekid suradnje s Vetropackom na burzu potjerao 15-ak radnika
Ivanečki planinari u Gorskom kotaru
 
Jeger dug 1180 metara!
Razvlačenje najdužeg jegera na svijetu
Prikaži članak bez video zapisa
   
Sadržaji s iPortala ne smiju se objavljivati u drugim medijima bez dozvole iPortala ili autora sadržaja.