ponedjeljak, 20.9.2021.
Ivanec Lepoglava Bednja Klenovnik Donja Voća Maruševec
Naslovnica
Vijesti
Halo 92
Kultura
Sport
Zabava
Reportaže
Razno
Kolumne

 

Naslovnica Reportaže
 
 
19.2.2009. 21:39:57
IVONJSKI FAŠINK
Larmale 22 zakrabuljene skupine

– Obećajemo da vam i ključ gradske vijećnice i ovaj veliki ključ od gradske blagajne bumo vrnuli nakon kaj je sasvim počistimo. Maškare, vužgi!

Tim riječima je, nakon što je od gradonačelnika Milorada Batinića preuzeo čak dva gradska ključa, ceremonijal-meštar fašničke republike Marijan Gotal u nedjelju vudril brigu na veselje i otvorio dosad najveseliji i po broju sudionika i posjetitelja rekordan Ivonjski fašnik. Svjedoči o tome i podatak da je više tisuća građana okupljenih u Nazorovoj ulici i na gradskoj špici dočekalo 22 kostimirane grupe i udruge iz Međimurske, Virovitičke, Krapinske, Primorsko-goranske, Zagrebačke i cijele Varaždinske županije, te iz Leskovca i Draženaca u susjednom Sloveniji.

Uz vještice iz Motokluba Jal, koje su na špicu dojurile na motociklima, te gumile i dimnjačarke iz domaćeg Društva Maska, na špicu su dogalamile i Larfe iz Turčišća, te mali klaunovi iz Salinovca. Simpatije publike ubrala je skupina Čarobnjak iz Oza te vidovečke mažoretkinje kostimirane u mišiće i mačke. Djecu su posebno razveselili štrumpfovi iz Stažnjevca. Originalnim maskama predstavila se skupina „neandertalaca“ iz Krapine, a na Ivonjski fašnik došli su i članovi dvorske svite iz ivanićgradskog društva Žaba te kurenti iz Draženaca i Leskovca. Zelinčani su svirali u turske bubnjeve i zurle, Vrbovčani su pričali viceve, Prigorščani su dovezli cijeli vozni park i sami se spremali dovršiti cestu prema svom naselju, galamili su Lepoglavčani, a došla je i skupina Pauše iz Delnica.

Ivonjski fašink održan je pod pokroviteljstvom Grada Ivanca i Turističkog društva Ivanec, a Grad je građane i maškare počastio s ukupno 2800 krafni. Krafne su građanima podijelile članice Maske, a s nekoliko slatkih košara u gužvu su se umiješali i gradonačelnik Milorad Batinić i županijski vijećnik Dejan Težak. U dvorani KTC-a je Mario Habek, član Gradskog poglavarstva za kulturu i saborski zastupnik, gostima podijelio suvenire Grada i Turističkog društva Ivanec.

 
Ivanec voli svoju tradicijsku uskrsnu baštinu
Radi se u ulici koja nije obnavljana 30 godina
Prikupljeno 9.500 kuna
Ivanečki i salinovečki učenici skupili pomoć za djecu u Zajezdi
Predsjednik Trkačkog kluba Emil Zagorac
Vatrogasci spašavali farofske lipe
Grobna kuća u Cvetlinu dobila novi krov
Dječicu nasmijao klaun Jozo Bozo
Šest svjetlećih stupova od lameliranog stakla
Habeku zlato u kadetskoj konkurenciji
Husnjak osvojio srebro
Ivanečki učenici skupili najviše novca za afričke škole
Vijeće odradilo 37 sjednica s 336 točaka dnevnoga reda
Bura kontra Splita iliti Split kontra bure
Donacija dobro „sjela“ za obnovu crkvena tornja u Vrbnu
U Ivancu 22 posto proračuna za odgoj i obrazovanje
Popravljen put za šest kućanstava u zaseoku Jazvinski
Jožeki i Pepice, sretan vam imendan
Prekid suradnje s Vetropackom na burzu potjerao 15-ak radnika
Ivanečki planinari u Gorskom kotaru
 
Prikaži članak bez fotogalerije
   
Sadržaji s iPortala ne smiju se objavljivati u drugim medijima bez dozvole iPortala ili autora sadržaja.