ponedjeljak, 20.9.2021.
Ivanec Lepoglava Bednja Klenovnik Donja Voća Maruševec
Naslovnica
Vijesti
Halo 92
Kultura
Sport
Zabava
Reportaže
Razno
Kolumne

 

Naslovnica Reportaže
 
 
8.12.2008. 17:57:21
Na svečanosti Cvijet za ljepši grad predstavljeni sjajni noviteti turističke ponude
Posjetitelji virtualno prošetali turističkim lokalitetima

Završna svečanost Cvijet za ljepši grad s dodjelom nagrada za najuređeniji okoliš Turističkog društva Ivanec, u srijedu je, 3. prosinca, u prostorima Srednje škole uvelike izašla iz stereotipnih okvira takvih priredbi. Svečanost je iskorištena kao povod za predstavljanje više sjajnih noviteta ivanečke turističke ponude, koje je brojna publika odlično prihvatila. Riječ je ponajprije o dva multimedijalna projekta, koje je TD realiziralo u suradnji s ivanečkom tvrtkom X-medija. Simpatije posjetitelja najprije je pobudio dopadljiv promo-film na temu ivanečke turističke ponude, a potom i prikaz virtualne šetnje svim turističkim lokalitetima.

- Oba projekta moći će se pogledati na web stranici TD-a http://www.ivanec-turizam.hr/, s time da će se promo-film moći skinuti i slobodno distribuirati. Usto, bit će dostupna i foto-galerija slika ovdašnjih turističkih lokaliteta – izjavio je predsjednik TD-a Boris Jagetić Daraboš.

Kao iznenađenje za publiku, prvi put je prikazana i svečana odora članova nove Udruge ivanečkih vitezova, koja će se osnovati kao podsjetnik na osnivače Ivanca, vitezove ivanovce (malteške vitezove). Odora je crna, sa stiliziranim malteškim križem u srebrnoj boji, a prikazan primjerak ukrašen je i originalnom medaljom malteških vitezova, poklonom obitelji dr. sc. Eduarda Kušena iz Zagreba. Po tom uzoru u izradi su replike medaljona za druge odore te kompleti naoružanja (sablje).

Uz priznanja, ove godine prvonagrađenima u svakoj kategoriji prvi put dodijeljena su autohtona priznanja TD-a Ivanec, statue stilizirane u obliku cvjetova ivančice. Novčanim nagradama od 1000, 700 i 500 kuna za najokućnice nagrađeni su Ivica Sambolec, Anica Kušen i Štefica Kušter, a za najljepše balkone i pročelja Magdalena Slivar, Božica Bajsić i Irena Kokotec. Za najuređenije krugove ustanove nagrade su osvojili Dječji vrtić Ivančice, župa Ivanec i OŠ Ivanec. U kategoriji privrednih i ugostiteljskih objekata nagrađeni su bistro Monte Carlo, Tvornica obuće Ivančica i Ugostiteljstvo Zelena dolina.

U posebnoj kategoriji priznanja su dodijeljena Gradu ivancu, naselju Margečan, Poljodomu i Caritasovu domu Ivanec, dr. Eduardu Kušenu, Ministarstvu turizma, te Hrvatskoj i Županijskoj turističkoj zajednici. Nagrade su dodijelili saborski zastupnik Mario Habek, gradonačelnik Ivanca Milorad Batinić i direktorica Županijske Turističke zajednice Elizabeta Dolenec.

Prethodno su dodijeljena i priznanja Županijske turističke zajednice za sudjelovanje u akciji Cvijet za ljepši grad. U toj akciji Ivanec i Ivančani osvojili su ukupno šest priznanja: Ivanec je osvojio Zeleni cvijet sa srebrnim znakom, i time se ponovno potvrdio kao jedan od najuređenijih malih gradova naše županije. Turističko društvo nagrađeno je zlatnim priznanjem za najoriginalniji izvorni suvenir. Riječ je, dakako, o keramičkom pečatu vitezova ivanovaca. Trg hrvatskih ivanovaca je u kategoriji trgova osvojio broncu, dok je INA-ina benzinska postaja u Ivancu nagrađena srebrnim znakom. Posebna priznanja osvojili su Poljodom i Caritasov dom, za hortikulturno uređenje.

Prva gastro-ponuda ivanečkih ugostitelja

U sklopu promidžbe ivanečkoga turizma, održana je i prva prezentacija gastro-ponude ivanečkih ugostitelja. Svoje raskošne delicije i birana vina ponudili su BVB, Inferno, Monte Carlo, Orion, Zelena dolina i Chibo, dok je starinske specijalitete priredilo Društvo Maska. Promidžbu je pratio predsjednik Hrvatskog kuharskog saveza Damir Crleni. Svečanost je održana pod pokroviteljstvom Grada Ivanca, a organizatori su posebnu zahvalu uputili medijskim pokroviteljima, Večernjem listu, Radiju Ivanec i Varaždinskim vijestima.

Lj. R.
 
 
Promotivno – turistički film „Ivanec – grad poleg jedne vel'ke gore“
 
Promotivno – turistički film „Ivanec – grad poleg jedne vel'ke gore“ premijerno prikazan na završnoj svečanosti akcije „Cvijet za ljepši grad“, prije javne premijere doživjet će još neke manje izmjene i dorade, a nakon toga naći će se u slobodnoj distribuciji na DVD mediju koji će svi zainteresirani moći kopirati bez naknade. DVD s promotivno-turističkim filmom bit će dostupan i na Internetu, odakle će se moći skinuti u nekoliko formata, uključujući i iso image DVD medija.

Film će se trajno nadopunjavati i osvježavati, a nove verzije očekuju se 2 puta godišnje. Na posebnom blogu moći će se pratiti sve novosti vezane uz dopune, mogućnosti nabavke kopija te linkovi na adrese odakle će se film moći slobodno skinuti.

Snimanjem ovog filma autorima je želja bila stvoriti promotivni materijal koji će biti dostupan svima kojima je potreban bilo da se radi o pojedincima, ustanovama, udrugama ili tvrtkama jer se svakom novom kopijom dodatno promovira ivanečki kraj.
 
 
Ivanec voli svoju tradicijsku uskrsnu baštinu
Radi se u ulici koja nije obnavljana 30 godina
Prikupljeno 9.500 kuna
Ivanečki i salinovečki učenici skupili pomoć za djecu u Zajezdi
Predsjednik Trkačkog kluba Emil Zagorac
Vatrogasci spašavali farofske lipe
Grobna kuća u Cvetlinu dobila novi krov
Dječicu nasmijao klaun Jozo Bozo
Šest svjetlećih stupova od lameliranog stakla
Habeku zlato u kadetskoj konkurenciji
Husnjak osvojio srebro
Ivanečki učenici skupili najviše novca za afričke škole
Vijeće odradilo 37 sjednica s 336 točaka dnevnoga reda
Bura kontra Splita iliti Split kontra bure
Donacija dobro „sjela“ za obnovu crkvena tornja u Vrbnu
U Ivancu 22 posto proračuna za odgoj i obrazovanje
Popravljen put za šest kućanstava u zaseoku Jazvinski
Jožeki i Pepice, sretan vam imendan
Prekid suradnje s Vetropackom na burzu potjerao 15-ak radnika
Ivanečki planinari u Gorskom kotaru
 
Prikaži članak bez fotogalerije
   
Sadržaji s iPortala ne smiju se objavljivati u drugim medijima bez dozvole iPortala ili autora sadržaja.