ponedjeljak, 20.9.2021.
Ivanec Lepoglava Bednja Klenovnik Donja Voća Maruševec
Naslovnica
Vijesti
Halo 92
Kultura
Sport
Zabava
Reportaže
Razno
Kolumne

 

Naslovnica Reportaže
 
 
18.11.2008. 21:46:58
Velikom proslavom obilježena 120. obljetnica vatrogastva u Ivancu
Ivanečkim vatrogascima novo vozilo vrijedno 2 milijuna kuna

– DVD Ivanec po svojoj odličnoj opremljenosti i organizaciji rada te visokoj obučenosti kadrova, koji su osposobljeni ne samo za protupožarne, već i za tehničke intervencije, te za spašavanje s visina i iz dubina, spada među najbolje u Hrvatskoj. Zahvalan sam ivanečkim vatrogascima za pomoć što su je prošlih godina pružali i u Šibeniku, Zadru, Pelješcu, Korčuli, Lastovu, Visu, Makarskoj, Dubrovniku i drugdje, jer bez njihove pomoći domaćini bi puno teže odradili protupožarnu sezonu u priobalju.

Te riječi predsjednika Hrvatske vatrogasne zajednice Ante Sanadera, aktualnog splitsko-dalmatinskog župana, u subotu su, 15. studenog, ivanečkim vatrogascima bila najljepša čestitka o proslavi nesvakidašnjeg jubileja, 120. obljetnice neprekinuta rada i djelovanja. U tom povodu Sanader je DVD-u Ivanec dodijelio visoko vatrogasno priznanje, Povelju Mirka Kolarića te naglasio da samo rijetki DVD-i u nas imaju čast i privilegij dičiti se njome.

Uoči središnje svečanosti otvoren je obnovljeni vatrogasni dom, a ivanečki gradonačelnik Milorad Batinić je predsjedniku DVD-a Mladenu Stanku predao ključeve novog navalnog vozila vrijednog gotovo 2 milijuna kuna. Vozilo je nabavljeno na leasing, pri čemu je Grad dao 114.000 kuna udjela za njegovo odobravanje, a idućih pet godina otplaćivat će ga s 95.000 kuna na godinu. Novo vozilo blagoslovio je don Franjo Hrg. Istodobno je ivanečki DVD jedno svoje rabljeno vozilo poklonio kolegama u susjednim Gačicama.

Na svečanosti u srednjoškolskim prostorima prikazan je efektan film autora Marija i Damira Kapustića iz ivanečke X-medije o intervencijama i radu ivanečkih vatrogasaca. Predsjednik županijske VZ Zvonko Biškup ivanečkim vatrogascima podijelio je priznanja Hrvatske i Županijske vatrogasne zajednice, dok je M. Stanko dodijelio priznanja iz nadležnosti Gradske vatrogasne zajednice. Čestitke domaćinima uputili su i županijski i vatrogasni dužnosnici te predstavnici susjednih i prijateljskih DVD-a.

Svečanost vatrogasaca uljepšao je ivanečki Mješoviti pjevački zbor KUD-a Rudolf Rajter, koji je, među ostalim, prvi put izveo pjevanu verziju vatrogasne himne.

Na žalost, ivanečki vatrogasci ni u večeri svoga slavlja nisu bili bez brige. Već u 2 sata nakon ponoći oglasila se sirena, pa su odmah krenuli na tehničku intervenciju u Cvetlin. Tamo su iz vozila izvlačili muškarca stradalog u prometnoj nesreći, koji je potom zbog teških povreda prebačen na liječenje u Zagreb. (ljr)

 
Ivanec voli svoju tradicijsku uskrsnu baštinu
Radi se u ulici koja nije obnavljana 30 godina
Prikupljeno 9.500 kuna
Ivanečki i salinovečki učenici skupili pomoć za djecu u Zajezdi
Predsjednik Trkačkog kluba Emil Zagorac
Vatrogasci spašavali farofske lipe
Grobna kuća u Cvetlinu dobila novi krov
Dječicu nasmijao klaun Jozo Bozo
Šest svjetlećih stupova od lameliranog stakla
Habeku zlato u kadetskoj konkurenciji
Husnjak osvojio srebro
Ivanečki učenici skupili najviše novca za afričke škole
Vijeće odradilo 37 sjednica s 336 točaka dnevnoga reda
Bura kontra Splita iliti Split kontra bure
Donacija dobro „sjela“ za obnovu crkvena tornja u Vrbnu
U Ivancu 22 posto proračuna za odgoj i obrazovanje
Popravljen put za šest kućanstava u zaseoku Jazvinski
Jožeki i Pepice, sretan vam imendan
Prekid suradnje s Vetropackom na burzu potjerao 15-ak radnika
Ivanečki planinari u Gorskom kotaru
 
Film: 120 godina dobrovoljnog vatrogastva u Ivancu
DVD Ivanec - predaja novog vozila
KUD Rudolf Rajter - Vatrogasna himna
Mladen Stanko i Ante Sanader govore na proslavi 120 godina DVD-a Ivanec
Prikaži članak bez fotogalerije
   
Sadržaji s iPortala ne smiju se objavljivati u drugim medijima bez dozvole iPortala ili autora sadržaja.