ponedjeljak, 20.9.2021.
Ivanec Lepoglava Bednja Klenovnik Donja Voća Maruševec
Naslovnica
Vijesti
Halo 92
Kultura
Sport
Zabava
Reportaže
Razno
Kolumne

 

Naslovnica Sport
 
 
12.11.2008. 22:31:20
IVANEC Na Državnom taekwon-do prvenstvu u borbama sudjelovalo preko 150 natjecatelja iz cijele Hrvatske
Braći Jalšovečki srebro i bronca

U sportskoj dvorani ivanečke Srednje škole u subotu je, 8. studenog, održano je Državno taekwon-do prvenstvo u borbama za kadete i kadetkinje. Sudjelovalo je više od 150 natjecatelja, njihovih voditelja i trenera iz cijele Hrvatske. Nakon nedavnog Državnog tehničkog prvenstva u Zagrebu, oni su se u organizaciji Hrvatskog taekwon-do saveza i ivanečkog Taekwon-do kluba Hwarang, okupili na prvenstvu u borbama. Po riječima član Tehničke komisije ITF-a Nenada Seferagića, ta su natjecanja odvojena, jer su zahtjevna zbog velikog broja sudionika i natjecateljskih kategorija.

Nakon svečanog ulaska i mimohoda svih natjecatelja, gostima je pozdravne riječi uputio predsjednik Hwaranga Robert Maček, a natjecanje je ovorio saborski zastupnik Mario Habek. Potom su europski viceprvaci u borbama iz klubova Škorpion iz Oriovca i Metalac iz Zagreba Milan Jožinec, Davor Horvat i Tomislav Rogić, s kadetskim prvakinjama Hrvatske Anom-Marijom Malešević, Leonom Roca i Mateom Lukačin iz istih klubova, priredili atraktivnu demonstraciju taekwon-doa u disciplini samoobrane.

Natjecanja su se odvijala pod budnim okom 21 suca iz cijele Hrvatske, a pomagala su i dva suca iz Slovenije. Prvenstvo je pratio i predsjednik Tehničke komisije ITF-a Branko Pomahač, te selektori kadetskih i juniorskih muških i ženskih reprezentacija. Na žalost, najavljeni dolazak na prvenstvo zbog spriječenosti je otkazao master Anto Nobilo.

Od natjecatelja iz sjeverozapadne Hrvatske, najbolji plasman zabilježila su braća Jalšovečki iz ivanečkog Hwaranga. Pod vodstvom trenera Dragutina Maltarića, Tomislav Jalšovečki je u kategorijih starijih kadeta do 35 kilograma osvojio srebrnu medalju, dok je broncu u kategoriji mlađih kadetkinja do 30 kilograma izborila njegova sestra Petra.

Pobjednici u pojedinim težinskim i dobnim kategorijima su Branko Fibinger (Rijeka), Noel Kasumović (Futura), Luka Ramora (Istra), Marinero Ivas (Vodice), Nenad Piršljin (Novalja), Matea Miliša (Rijeka), Lea Fistonić (Vodice), Lucija Regvat (Zagreb), Paola Dolovski (Šibenik), Krstijan Katušić (Alfa Brod), Dino Božičević (Rijeka), Tibor Ileš (Rijeka), Kristijan Glumac (Istra), Mario Jurman (Istra), Lucija Regvat (Zagreb), Lea Barković (Rijeka), Leonarda Toman (Zagreb), Tea Šumić (Vodice), Rina Čičin Karlov (Vodice) i Tena Magdić (Sokol). (ljr)

 
Ivanec voli svoju tradicijsku uskrsnu baštinu
Radi se u ulici koja nije obnavljana 30 godina
Prikupljeno 9.500 kuna
Ivanečki i salinovečki učenici skupili pomoć za djecu u Zajezdi
Predsjednik Trkačkog kluba Emil Zagorac
Vatrogasci spašavali farofske lipe
Grobna kuća u Cvetlinu dobila novi krov
Dječicu nasmijao klaun Jozo Bozo
Šest svjetlećih stupova od lameliranog stakla
Habeku zlato u kadetskoj konkurenciji
Husnjak osvojio srebro
Ivanečki učenici skupili najviše novca za afričke škole
Vijeće odradilo 37 sjednica s 336 točaka dnevnoga reda
Bura kontra Splita iliti Split kontra bure
Donacija dobro „sjela“ za obnovu crkvena tornja u Vrbnu
U Ivancu 22 posto proračuna za odgoj i obrazovanje
Popravljen put za šest kućanstava u zaseoku Jazvinski
Jožeki i Pepice, sretan vam imendan
Prekid suradnje s Vetropackom na burzu potjerao 15-ak radnika
Ivanečki planinari u Gorskom kotaru
 
Prikaži članak bez fotogalerije
   
Sadržaji s iPortala ne smiju se objavljivati u drugim medijima bez dozvole iPortala ili autora sadržaja.