utorak, 21.9.2021.
Ivanec Lepoglava Bednja Klenovnik Donja Voća Maruševec
Naslovnica
Vijesti
Halo 92
Kultura
Sport
Zabava
Reportaže
Razno
Kolumne

 

Naslovnica Sport
 
 
20.9.2008. 9:48:34
Sportska dvorana Srednje škole Ivanec
1. memorijalni karate turnir u čast poginulih bojovnika grada Ivanca

– U Domovinskom ratu život za Hrvatsku dala su 32 branitelja s područja Ureda za obranu Ivanec. Vjerujemo također da čak ni jedan veliki Dinamo nije iz svojih redova iznjedrio toliko časnika, koliko su ih dali karatisti ovoga kraja. Svjedoči o tome podatak da su iz tadašnjeg Karate kluba, koji je imao jedva dvadesetak članova, angažmanom u Domovinskom ratu izašli po jedan pukovnik, bojnik, satnik i narednik te po dva poručnika i natporučnika! Ovaj turnir posvećujemo poginulim ivanečkim braniteljima Željku Biškupu, Draženu Šešetu, Željku Putaru-Grdaku, Ivanu Sever-Nini, Romanu Ribiću i Stjepanu Vusiću, s vjerom da će postati tradicionalan.

To je u sportskoj dvorani Srednje škole, na svečanosti otvaranja 1. memorijalnog karate turnira u čast poginulih bojovnika grada Ivanca, u nedjelju, 14. rujna, naglasio predsjednik ivanečkog Karate kluba Tihomir Šavorić. Podsjetivši na važnost karate sporta za pravilan fizički i psihosocijalni razvoj prvenstveno mlađih generacija, on je nazočne kratko upoznao i s radom Karate kluba u Ivancu. Premda aktivno radi samo pet godina, među svoje najvažnije uspjehe uvrstio je osvajanje triju zlatnih i brončanih medalja u borbama na državnim prvenstvima. Pokrenuo je i rad karate sekcije u Klenovniku, koja je ubrzo prerasla u samostalan klub, a sekcije sada ima i u Salinovcu i Donjoj Voći.

Brojne natjecatelje iz cijele Hrvatske u ime pokrovitelja, Grada Ivanca, pozdravio je gradonačelnik Milorad Batinić. Nakon što je saborski zastupnik Mario Habek otvorio turnir, počela su natjecanja u kojima su se u 32 dobne i težinske kategorije ogledali natjecatelji iz 15 klubova – iz Pule, Vukovara, Karlovca, Čakovca, Daruvara, Štrigove, Virovitice, Varaždina, Klenovnika, Konjščine, Međimurja, Nedelišća, Novog Marofa, Lepoglave i Ivanca. Natjecanja su se odvijala u 32 dobne i težinske kategorije, u borbama i katama, a sudjelovalo je ukupno 116 natjecatelja u pojedinačnim kategorijama i 10 ekipa u mečevima. Turnir je uvršten u kalendar Hrvatskog karate saveza, a odvijao se pod budnim okom predsjednika Sudačke komisije HKS-a Tibora Mateše.

Prije početka službenog dijela natjecanja prikaz karate tehnika i tehnika samoobrane izveli su članovi karate klubova iz Ivanca i Klenovnika. Među ostalim, demonstrirali su tehniku bacanja, udaranja, „čišćenja“ i samoobrane pri napadu nožem. (ljr)

 
Ivanec voli svoju tradicijsku uskrsnu baštinu
Radi se u ulici koja nije obnavljana 30 godina
Prikupljeno 9.500 kuna
Ivanečki i salinovečki učenici skupili pomoć za djecu u Zajezdi
Predsjednik Trkačkog kluba Emil Zagorac
Vatrogasci spašavali farofske lipe
Grobna kuća u Cvetlinu dobila novi krov
Dječicu nasmijao klaun Jozo Bozo
Šest svjetlećih stupova od lameliranog stakla
Habeku zlato u kadetskoj konkurenciji
Husnjak osvojio srebro
Ivanečki učenici skupili najviše novca za afričke škole
Vijeće odradilo 37 sjednica s 336 točaka dnevnoga reda
Bura kontra Splita iliti Split kontra bure
Donacija dobro „sjela“ za obnovu crkvena tornja u Vrbnu
U Ivancu 22 posto proračuna za odgoj i obrazovanje
Popravljen put za šest kućanstava u zaseoku Jazvinski
Jožeki i Pepice, sretan vam imendan
Prekid suradnje s Vetropackom na burzu potjerao 15-ak radnika
Ivanečki planinari u Gorskom kotaru
 
Prikaži članak bez fotogalerije
   
Sadržaji s iPortala ne smiju se objavljivati u drugim medijima bez dozvole iPortala ili autora sadržaja.