ponedjeljak, 20.9.2021.
Ivanec Lepoglava Bednja Klenovnik Donja Voća Maruševec
Naslovnica
Vijesti
Halo 92
Kultura
Sport
Zabava
Reportaže
Razno
Kolumne

 

Naslovnica Sport
 
 
4.7.2008. 21:34:53
Od Ivanca do vrha Ivančice održana Međunarodna brdska utrka Ivančica 2008.
Pobjednici utrke Ivica Škopac i Danijela Černić

Ivica Škopac, član Atletskog kluba Borik iz Bjelovara pobjednik je 16. međunarodne brdske utrke Ivančica 2008., koja je u organizaciji varaždinskog Trkačkog kluba Marathon 95, održana na relaciji od Ivanca do vrha Ivančice. S vremenom od 57 minuta i 12 sekundi, u kojem je pretrčao stazu dugu 13 kilometara, Škopac je još jednom potvrdio svoju izvrsnu formu. Iako nije uspio oboriti sedam godina star rekord Drage Paripovića, Škopac je pobijedio vrlo uvjerljivo, stigavši na cilj prije drugoplasiranog Josipa Lackovića, člana Školskog AK Varaždin (1.02,38) te trećeplasiranog Ivana Čorbe, člana Trkačke sekcije DSR-a Ivanec (1.02,39).

U konkurenciji atletičarki pobijedila je Danijela Černić, članica Hrvatskog sokola iz Osijeka s vremenom 1.10,44, druga je bila Valentina Belović iz Športskog društva Donja Stubica (1.14,34), dok je treće mjesto osvojila Sanja Begović-Geceg, članica Atletskog kluba Veteran iz Zagreba s vremenom 1.16,32.

Na utrci je sudjelovalo ukupno 104 natjecatelja iz cijele Hrvatske i Slovenije, među kojima su bile i 22 atletičarke. Na startu u centru Ivanca trkačima se obratio tajnik Hrvatskog atletskog saveza Milan Orešković, a znak za početak utrke dao je ivanečki dogradonačelnik Branko Putarek. U sklopu brdske utrke održana je i utrka juniora i juniorki od pet kilometara, koji su startali na osmom kilometru staze. U kategoriji juniora prvi je u cilj utrčao Ivan Barišić, član Atletskog kluba Velika Gorica s vremenom od 25 minuta i 33 sekunde, dok je kod juniorki najuspješnija bila Martina Barišić, također iz Velike Gorice, istrčavši stazu za 31 minutu i 42 sekunde. Zanimljivo je da je ivanečka brdska utrka bila jedina u Hrvatskoj kojom je obilježen Olympic Day Run. Usto, ove je godine ona imala i memorijalni karakter, jer su je organizatori posvetili svom inicijatoru i pokretaču Milanu Cahunu, koji je preminuo na jesen prošle godine.

Pet najuspješnijih trkača u apsolutnom poretku primili su novčane nagrade, medalje i pehare, dok su najboljim sudionicima po kategorijama pehare uručili predsjednik Gradskog vijeća Čedomir Bračko te predstavnici TK Marathon 95 Krunoslav Borovec i Stjepan Hanžek. Usto, svi sudionici primili su unikatne medalje koje im je darovao pokrovitelj utrke, Grad Ivanec, te prigodne majice i diplome Olimpijskog komiteta. Trkači su bili iznimno zadovoljni organizacijom utrke, koja je održana po vrlo toplom vremenu: za sudionike su bile osigurane četiri okrjepne stanice, na vrhu i vatrogasna cisterna, topli obrok te povratak autobusima.

Lj. R.

 
Ivanec voli svoju tradicijsku uskrsnu baštinu
Radi se u ulici koja nije obnavljana 30 godina
Prikupljeno 9.500 kuna
Ivanečki i salinovečki učenici skupili pomoć za djecu u Zajezdi
Predsjednik Trkačkog kluba Emil Zagorac
Vatrogasci spašavali farofske lipe
Grobna kuća u Cvetlinu dobila novi krov
Dječicu nasmijao klaun Jozo Bozo
Šest svjetlećih stupova od lameliranog stakla
Habeku zlato u kadetskoj konkurenciji
Husnjak osvojio srebro
Ivanečki učenici skupili najviše novca za afričke škole
Vijeće odradilo 37 sjednica s 336 točaka dnevnoga reda
Bura kontra Splita iliti Split kontra bure
Donacija dobro „sjela“ za obnovu crkvena tornja u Vrbnu
U Ivancu 22 posto proračuna za odgoj i obrazovanje
Popravljen put za šest kućanstava u zaseoku Jazvinski
Jožeki i Pepice, sretan vam imendan
Prekid suradnje s Vetropackom na burzu potjerao 15-ak radnika
Ivanečki planinari u Gorskom kotaru
 
Prikaži članak bez fotogalerije
   
Sadržaji s iPortala ne smiju se objavljivati u drugim medijima bez dozvole iPortala ili autora sadržaja.