ponedjeljak, 20.9.2021.
Ivanec Lepoglava Bednja Klenovnik Donja Voća Maruševec
Naslovnica
Vijesti
Halo 92
Kultura
Sport
Zabava
Reportaže
Razno
Kolumne

 

Naslovnica Reportaže
 
 
23.6.2008. 23:38:35
DANI IVANCA
Trodnevom proslavom, najbogatijom u povijesti grada, obilježeni Dani Ivanca

Rastezanje i mjerenje jegera Industrije mesa Ivanec, dugog rekordnih 1180 metara, koji je uz „sočne“ pošalice vodio duo Davor Dretar-Drele i Andreja Loparić, plesnim, zabavnim i izložbenim programom s više od 800 izvođača, te koncertima Prljavog kazališta, Danijele, Kavalira i brojnih domaćih bendova na Večeri zagorske glazbe, Ivančani su trodnevnom proslavom obilježili Dane grada. Ovogodišnja proslava ostat će zapamćena kao najbogatija i najveselija, a o tome svjedoči i detalj o tome da su se „na jegeru“ okupile tisuće Ivančana i posjetitelja iz cijele sjeverozapadne Hrvatske, koji su s veseljem pratili urnebesnu feštu.

Program je počeo u petak svečanošću gradskih tijela i izložbom arheoloških nalaza s lokaliteta Staroga grada Ivanca „Ivanec kroz slojeve prošlosti“, koju je priredio zagrebački Institut za arheologiju. Potom je na velikim video-zidovima na gradskom trgu i pod šatorom bilo organizirano zajedničko praćenje nogometne utakmice s Turskom. Vidljivo razočaranima rezultatom, Ivančanima su nakon izgubljene utakmice raspoloženje koncertom popravili „prljavci“.

U subotnjem središnjem programu nastupile su sve generacije Ivančana i njihovi gosti iz KUD-a Delnice i KUD-a Elizabeta iz Jalžabeta. Do kasnih večernjih sati trajao je i sajam na kome su brojni izlagači pokazali stotine zanimljivosti – kubure i top(!), poludragulje i minerale, kiparsko i lončarsko umijeće, slike od cvjetnih latica, domaće kolače, čipku, vina, eko-proizvode od meda, ručne radove, male životinje, likovna djela. Priređena je i smotra povijesnih postrojbi – Ivanečke rudarske čete, Zrinski garde iz Čakovca, Husarske garde iz Varaždina, kuburaša „Barun Hellenbach“ iz Marije Bistrice, Koprivničkih mušketira i haramija i Keglevićeve straže iz Kostela.

U povodu 110. obljetnice planinarstva u Ivancu, članovi alpinističke sekcije HPD-a Ivančica na gradskoj špici na visini su izveli vratolomnu pokaznu vježbu. Veselje je kulminiralo u večernjim satima, kad su domaćini i njihovi gosti solidarno smazali svih 1180 metara najboljeg jegera na svijetu! Dakako, nakon ovog prvog, generalnog izvješća, o svim manifestacijama koje su se prošlih dana odvijale u sklopu proslave izvijestit ćemo detaljnije u posebnim prilozima. (ljr)

 
Ivanec voli svoju tradicijsku uskrsnu baštinu
Radi se u ulici koja nije obnavljana 30 godina
Prikupljeno 9.500 kuna
Ivanečki i salinovečki učenici skupili pomoć za djecu u Zajezdi
Predsjednik Trkačkog kluba Emil Zagorac
Vatrogasci spašavali farofske lipe
Grobna kuća u Cvetlinu dobila novi krov
Dječicu nasmijao klaun Jozo Bozo
Šest svjetlećih stupova od lameliranog stakla
Habeku zlato u kadetskoj konkurenciji
Husnjak osvojio srebro
Ivanečki učenici skupili najviše novca za afričke škole
Vijeće odradilo 37 sjednica s 336 točaka dnevnoga reda
Bura kontra Splita iliti Split kontra bure
Donacija dobro „sjela“ za obnovu crkvena tornja u Vrbnu
U Ivancu 22 posto proračuna za odgoj i obrazovanje
Popravljen put za šest kućanstava u zaseoku Jazvinski
Jožeki i Pepice, sretan vam imendan
Prekid suradnje s Vetropackom na burzu potjerao 15-ak radnika
Ivanečki planinari u Gorskom kotaru
 
Prikaži članak bez fotogalerije
   
Sadržaji s iPortala ne smiju se objavljivati u drugim medijima bez dozvole iPortala ili autora sadržaja.