ponedjeljak, 20.9.2021.
Ivanec Lepoglava Bednja Klenovnik Donja Voća Maruševec
Naslovnica
Vijesti
Halo 92
Kultura
Sport
Zabava
Reportaže
Razno
Kolumne

 

Naslovnica Vijesti
 
 
15.6.2008. 20:02:40
Učenici ivanečke Srednje škole ostvarili žetvu medalja uovogodišnjim natjecanjima natjecanjima u znanju sportu
Jurici Oreškom mjesec dana boravka u Njemačkoj

Učenici ivanečke Srednje škole, mješovite ustanove koja se sastoji od Gimnazije, Ekonomske i Industrijsko-obrtničke škole, i ove godine su ostvarili pravu žetvu medalja na županijskim i državnim natjecanjima u znanju i sportu. I dok ivanečka škola blista od sjaja osvojenih medalja, ponosom još više sjaju lica profesora. Jer po uspjesima što ih učenici nižu iz godine u godinu postalo je jasno da „stvar“ nije u samo jednoj uspješnoj generaciji, već u kvalitetnom radu s mladima, pa je škola po kvaliteti postala poznata i na nacionalnoj razini.

Među brojnim uspješnim učenicima su i maturant Matija Žunar, državni prvak iz njemačkog jezika, te učenik 3. razreda Gimnazije Jurica Oreški, koji je osvojio atraktivnu nagradu – mjesec dana usavršavanja znanja jezika u Njemačkoj! I dok se Matija već sprema za studij prava, Jurica jedva čeka put u Njemačku 25. lipnja.

- Boravit ću u Kölnu, Berlinu i Münchenu, a onda još dva tjedna kod jedne obitelji. Jedva čekam! Obožavam njemački, učio sam ga uglavnom s TV-a, a uspjeh zahvaljujem prof. Silviji Buder-Hogge, koja je sa mnom puno radila – ističe Jurica, koji je uspješno sudjelovao i na natjecanjima iz matematike i vjeronauka. Gimnazijalka Petra Svetec državna je viceprvakinja iz povijesti, Sonja Žunar osvojila je državno srebro u hrvatskom jeziku, a Nikolina Vresk osvojila je državnu broncu u matematici. Usto, uspješno se natjecala i u kemiji i logici, a zajedno sa Sonjom (koja je lani osvojila dva obrazovna Oscara), pohađa Centar izvrsnosti u Varaždinu. Obje izbor budućeg studija vezu uz prirodne znanosti.

A među nadarenima i uspješnima su i županijski prvaci Danijela Kidjemet (hrvatski jezik), Ana Vrbanec (biologija), Mirna Kramar (kemija), sudionica državnog natjecanja u izradi odjevnog predmeta Klementina Korpar. Tu je i ekipa prve pomoći koja je osvojila naslov županijskih prvaka i državnih viceprvaka, te muška i ženska srednjoškolska rukometna ekipa koje su, obje, osvojile državno zlato u Školskoj rukometnoj ligi.

Kao nagradu za odličan uspjeh tijekom četverogodišnjeg školovanja, polaganja mature oslobođeno je čak 16 učenika Gimnazije, 12 odlikaša Ekonomske škole te tri učenika Industrijsko-obrtničke škole. Među uspješnima su i sudionici državnog natjecanja Ivon Pavlović i Lucija Geček te regionalnog natjecanja u strojarstvu Robert Huđ i Tomislav Popijač. Učenici su uspješno sudjelovali i na međunarodnom matematičkom natjecanju Klokan bez granica. (ljr)

 
Ivanec voli svoju tradicijsku uskrsnu baštinu
Radi se u ulici koja nije obnavljana 30 godina
Prikupljeno 9.500 kuna
Ivanečki i salinovečki učenici skupili pomoć za djecu u Zajezdi
Predsjednik Trkačkog kluba Emil Zagorac
Vatrogasci spašavali farofske lipe
Grobna kuća u Cvetlinu dobila novi krov
Dječicu nasmijao klaun Jozo Bozo
Šest svjetlećih stupova od lameliranog stakla
Habeku zlato u kadetskoj konkurenciji
Husnjak osvojio srebro
Ivanečki učenici skupili najviše novca za afričke škole
Vijeće odradilo 37 sjednica s 336 točaka dnevnoga reda
Bura kontra Splita iliti Split kontra bure
Donacija dobro „sjela“ za obnovu crkvena tornja u Vrbnu
U Ivancu 22 posto proračuna za odgoj i obrazovanje
Popravljen put za šest kućanstava u zaseoku Jazvinski
Jožeki i Pepice, sretan vam imendan
Prekid suradnje s Vetropackom na burzu potjerao 15-ak radnika
Ivanečki planinari u Gorskom kotaru
 
Prikaži članak bez fotogalerije
   
Sadržaji s iPortala ne smiju se objavljivati u drugim medijima bez dozvole iPortala ili autora sadržaja.