ponedjeljak, 20.9.2021.
Ivanec Lepoglava Bednja Klenovnik Donja Voća Maruševec
Naslovnica
Vijesti
Halo 92
Kultura
Sport
Zabava
Reportaže
Razno
Kolumne

 

Naslovnica Reportaže
 
 
23.5.2008. 19:30:17
189 ivanečkih maturanata od srednje škole oprostilo se veličanstvenim scenskim spektaklom
Ivanečki maturanti primjer cijeloj Hrvatskoj

Veličanstvenim glazbeno-scenskim spektaklom održanim u prepunoj sportskoj dvorani, 189 maturanata ivanečke Gimnazije, Ekonomske i Industrijsko-obrtničke škole oprostilo se od svojih profesora i srednje škole. Maštovito odjeveni učenici prethodno su u mimohodu prokrstarili ivanečkim ulicama, te gromoglasnim bubnjanjem, zviždanjem, pjesmom i klicanjem digli Ivanec na noge.

Nakon svečanog postrojavanja u sportskoj dvorani i himne Gaudeamus, koju su stojeći otpjevali maturanti, a s njima i više od tisuću posjetitelja, svima se obratio ravnatelj škole Mario Kramar. Izrazivši ponos što je ivanečka škola po rezultatima u znanju i na nacionalnim ispitima među vodećima u Hrvatskoj, podsjetio je da je to jedina ustanova u zemlji čiji se učenici organiziranom priredbom opraštaju od srednje škole.

- Za razliku od maturanata u drugim gradovima koji divljaju i razbijaju, u Ivancu toga nema. Stoga naše maturante snima i ekipa HTV-ova Brisanog prostora, koja će ga prikazati kao jedinstven i pozitivan primjer u Hrvatskoj – naglasio je Kramar.

Potom je svaki razred izveo vlastiti plesni i scenski program, koji su u tajnosti jedni od drugih, pa čak skrivajući ga od svojih razrednika, intenzivno uvježbavali prošlih više od mjesec dana. Originalne scenske prikaze s razrađenim cijelim pričama izveli su gimnazijalci preodjeveni u Bubimire i Lidije, te Petri Panovi i vile Zvončice. Ekonomisti su plesali u točkastim crno-bijelim odorama psića-dalmatinaca, dok su se drugi preodjenuli u Štrumpfove i Štrumpfete. Prodavači su nastupili u plavo-bijelim mornarskim odorama, a strojari i tekstilke u crveno-crnim kombinacijama navijača. Svi razredi od profesora i razrednika oprostili su se riječima zahvale, cvijećem, sitnim poklonima.

Prosudbena komisija sastavljena od profesora, roditelja i učenika nagradila je gimnazijalce 4. G2 za najoriginalniji scenski nastup, dok su njihove kolege iz 4. G1 osvojili nagradu za najkreativnije odore. Priznanja za uložen trud i velik napredak u školovanju dodijeljene su prodavačima i strojarima. Svi učenici na kraju su zajedno otplesali quadrillu.

U sklopu glazbeno-scenskog spektakla modnu reviju priredile su učenice Tekstilne škole. Pod vodstvom mentorice Dragice Jagetić-Daraboš, nastupile su u kreacijama na temu „Proljeće“, što su ih same dizajnirale i sašile u školskoj tekstilnoj radionici. Sve kreacije inspirirane su modom 60-tih godina prošloga stoljeća, a izrađene su od jednostavne lagane i prozračne žutice. Djevojke su improviziranom modnom pistom prošetale uz zvuke Vivaldijevih Četiriju godišnjih doba i uz stručno vodstvo Plesnog studija Ritmo.

Lj. R.

 
Ivanec voli svoju tradicijsku uskrsnu baštinu
Radi se u ulici koja nije obnavljana 30 godina
Prikupljeno 9.500 kuna
Ivanečki i salinovečki učenici skupili pomoć za djecu u Zajezdi
Predsjednik Trkačkog kluba Emil Zagorac
Vatrogasci spašavali farofske lipe
Grobna kuća u Cvetlinu dobila novi krov
Dječicu nasmijao klaun Jozo Bozo
Šest svjetlećih stupova od lameliranog stakla
Habeku zlato u kadetskoj konkurenciji
Husnjak osvojio srebro
Ivanečki učenici skupili najviše novca za afričke škole
Vijeće odradilo 37 sjednica s 336 točaka dnevnoga reda
Bura kontra Splita iliti Split kontra bure
Donacija dobro „sjela“ za obnovu crkvena tornja u Vrbnu
U Ivancu 22 posto proračuna za odgoj i obrazovanje
Popravljen put za šest kućanstava u zaseoku Jazvinski
Jožeki i Pepice, sretan vam imendan
Prekid suradnje s Vetropackom na burzu potjerao 15-ak radnika
Ivanečki planinari u Gorskom kotaru
 
Prikaži članak bez fotogalerije
Zaplesalo 195 kostimiranih maturanata
Plesni i scenski spektakl 182 ivanečka maturanta
Završna fešta maturanata u Ivancu
   
Sadržaji s iPortala ne smiju se objavljivati u drugim medijima bez dozvole iPortala ili autora sadržaja.