utorak, 21.9.2021.
Ivanec Lepoglava Bednja Klenovnik Donja Voća Maruševec
Naslovnica
Vijesti
Halo 92
Kultura
Sport
Zabava
Reportaže
Razno
Kolumne

 

Naslovnica Sport
 
 
23.5.2008. 19:24:11
U sportskoj dvorani Ivanec održano finale Školske rukometne lige
Ivančanma dvostruko državno rukometno zlato!

U utorak, 13. svibnja, veliko slavlje u Ivancu! S razlogom, jer muška i ženska rukometna ekipa Srednje škole Ivancu pod vodstvom prof. Vladimira Canjuge i prof. Višnje Surjak osvojili su zlatne medalje u finalu Školske rukometne lige! Nakon što je porazila rukometaše Srednje škole iz Metkovića, ivanečka muška ekipa u velikoj je završnici s uvjerljivih 25:13 pobijedila igrače Gospodarske škole iz Buja.

Jednako uspješne bile su rukometašice srednjoškolske ženske ekipe: one su u finalu ekipu Gimnazije iz Metkovića porazile s 23:15. U konkurenciji osnovnih škola slavila je kombinirana ekipa 1. i 3. osnovne škole Čakovec, koja je s 23:18 porazila rukometaše Osnovne škole Ivan Meštrović iz Vrpolja. Zanimljivo je da je čakovečka ekipa bila sastavljena od dječaka i djevojčica, koji su naizmjence igrali po osam minuta.

- Radosni smo! Ovim uspjehom naša je škola ponovno potvrdila dominaciju ivanečkog srednjoškolskog rukometa u Hrvatskoj – ponosno je istaknuo ravnatelj Srednje škole Ivanec Mario Kramar. Zadovoljstvo uspješnom provedenom Školskom rukometnom ligom nije skrivao ni glavni organizator, Marko Bebar iz Školske televizije.

- U Školskoj ligi koja je počela u listopadu lani, kroz cijelu školsku godinu sudjelovalo je 75 škola iz cijele Hrvatske. Natjecanja su se odvijala na razini gradova i županija, sve do finala na državnoj razini. Vrlo smo zadovoljni što smo utakmice uspjeli organizirati kao velike happeninge za cijele škole, pa su uz rukometaše, u njima sudjelovale i školske novinarske skupine, foto- i video sekcije, te plesne, pjevačke i navijačke skupine – izjavio je Bebar.

Zahvaljujući tome, iz svake škole prosječno je po utakmici bilo angažirano stotinu i više učenika, pa se, ističe Bebar, ukupan broj sudionika procjenjuje na više od 7500 učenika! Tome treba dodati i gledatelje, kojih je po utakmici bilo između 300 i 350. O uspjehu projekta Školske televizije dodatno svjedoči i činjenica da je usporedo proveo i školsku ligu u malom nogometu (promotivno) i u košarci, čije će završnica biti u Crikvenici.

Kompletne troškove vezane uz organizaciju rukometne lige, prijevoz i nagrade, snosila je Školska televizija. Najbolje ekipe nagrađene su medaljama i peharima, a pobjedničke su dobile i veliki prijelazni pehar te zastavu u trajno vlasništvo. U popratnom programu nastupile su i simpatične pučke pjevačice ivanečkog Društva narodnih običaja Maska, koje su za sebe izjavile da su bolje „hostese“ od mlađih! (ljr)
 
Foto: Marko Jurinec
 
Ivanec voli svoju tradicijsku uskrsnu baštinu
Radi se u ulici koja nije obnavljana 30 godina
Prikupljeno 9.500 kuna
Ivanečki i salinovečki učenici skupili pomoć za djecu u Zajezdi
Predsjednik Trkačkog kluba Emil Zagorac
Vatrogasci spašavali farofske lipe
Grobna kuća u Cvetlinu dobila novi krov
Dječicu nasmijao klaun Jozo Bozo
Šest svjetlećih stupova od lameliranog stakla
Habeku zlato u kadetskoj konkurenciji
Husnjak osvojio srebro
Ivanečki učenici skupili najviše novca za afričke škole
Vijeće odradilo 37 sjednica s 336 točaka dnevnoga reda
Bura kontra Splita iliti Split kontra bure
Donacija dobro „sjela“ za obnovu crkvena tornja u Vrbnu
U Ivancu 22 posto proračuna za odgoj i obrazovanje
Popravljen put za šest kućanstava u zaseoku Jazvinski
Jožeki i Pepice, sretan vam imendan
Prekid suradnje s Vetropackom na burzu potjerao 15-ak radnika
Ivanečki planinari u Gorskom kotaru
 
Prikaži članak bez fotogalerije
   
Sadržaji s iPortala ne smiju se objavljivati u drugim medijima bez dozvole iPortala ili autora sadržaja.