ponedjeljak, 20.9.2021.
Ivanec Lepoglava Bednja Klenovnik Donja Voća Maruševec
Naslovnica
Vijesti
Halo 92
Kultura
Sport
Zabava
Reportaže
Razno
Kolumne

 

Naslovnica Sport
 
 
23.5.2008. 19:17:19
U Lepoglavi je održan 3. hrvatski festival ženskog nogometa
„Lepoglava može biti primjer drugim sredinama“

- Treći hrvatski festival ženskog nogometa u Lepoglavi dokazao se ne samo kao mjesto dobrog nogometa i fair-playa, već i kao festival razigrane mladosti. Kvaliteta viđenog pokazuje da ekipe što prije treba uključiti u natjecanja i poduzeti sve kako bi ženski nogomet stao uz rame s muškim.

To je na svečanosti zatvaranja 3. festivala ženskog nogometa u nedjelju 18. svibnja, na kojemu su se okupile 23 ekipe iz cijele Hrvatske i BiH, poručio Šime Zidrum, član Izvršnog odbora Hrvatskog nogometnog saveza. I doista: ekipe mladih zaljubljenica nogometa iz Splita, Knina, Slavonskoga Broda, Zagreba, Rijeke, Okučana, Cernika, Botinca, Krnjaka, Pregrade, Marije Gorice, Cestice, Goričana, Bednje, Lepoglave, Novog Travnika u BiH i mnogih drugih mjesta na travnatim terenima lepoglavskog SRC-a kroz dva su festivalska dana pokazale ono što se više ne viđa u takozvanom industrijskom nogometu. A to su, kazao je koordinator CCPA-OFFS Hrvatska Velimir Suban iz Zagreba, pravi sportski potezi, stare, dobre tekme i sve ono što nogomet čini najljepšom sporednom stvari na svijetu.

Nogometno zlato i velik pehar osvojila je ekipa Pregrade, srebrnim medaljama okitile su se nogometašice zagrebačkog Agrama, dok je brončanim sjajem zasjala ekipa Marije Gorice. Najboljom igračicom proglašena je Iva Bukač (Agram Zagreb), dok je naslov najbolje mlade igračice osvojila njena klupska kolegica Ivona Vargec. Monika Požar iz riječke ekipe Jackpot 1 proglašena je najgolmanicom, dok se titulom najperspektivnije mlade igračice okitila Anja Limanović iz Novog Travnika.

Svi sudionici nagrađeni su paketima sportske opreme koje su osigurali organizatori, Ured CCPA-OFFS Zabavne škole nogometa u Zagrebu, lepoglavska Zajednica sportskih udruga na čelu s entuzijastima Stjepanom Fickom i Damirom Kužirom i Grad Lepoglava.

- Formiranje ženske nogometne ekipe i organizacijom triju hrvatskih festivala ženskog nogometa Lepoglava drugim, mnogo većim i bogatijim sredinama, može biti primjer kako se skrbi za djecu –poručio je Suban. U sklopu festivala održan je i okrugli stol o stanju ženskog nogometa u nas, na kojemu se govorilo o brojnim ograničenjima koje priječe njegov intenzivniji razvitak – o gluhoći organizatora natjecanja, financijskim problemima klubova, dominaciji muškog nogometa i sl. Dvodnevni festival zatvorio je gradonačelnik Lepoglave Marijan Škvarić.(ljr)

 
Ivanec voli svoju tradicijsku uskrsnu baštinu
Radi se u ulici koja nije obnavljana 30 godina
Prikupljeno 9.500 kuna
Ivanečki i salinovečki učenici skupili pomoć za djecu u Zajezdi
Predsjednik Trkačkog kluba Emil Zagorac
Vatrogasci spašavali farofske lipe
Grobna kuća u Cvetlinu dobila novi krov
Dječicu nasmijao klaun Jozo Bozo
Šest svjetlećih stupova od lameliranog stakla
Habeku zlato u kadetskoj konkurenciji
Husnjak osvojio srebro
Ivanečki učenici skupili najviše novca za afričke škole
Vijeće odradilo 37 sjednica s 336 točaka dnevnoga reda
Bura kontra Splita iliti Split kontra bure
Donacija dobro „sjela“ za obnovu crkvena tornja u Vrbnu
U Ivancu 22 posto proračuna za odgoj i obrazovanje
Popravljen put za šest kućanstava u zaseoku Jazvinski
Jožeki i Pepice, sretan vam imendan
Prekid suradnje s Vetropackom na burzu potjerao 15-ak radnika
Ivanečki planinari u Gorskom kotaru
 
Prikaži članak bez fotogalerije
   
Sadržaji s iPortala ne smiju se objavljivati u drugim medijima bez dozvole iPortala ili autora sadržaja.