ponedjeljak, 20.9.2021.
Ivanec Lepoglava Bednja Klenovnik Donja Voća Maruševec
Naslovnica
Vijesti
Halo 92
Kultura
Sport
Zabava
Reportaže
Razno
Kolumne
 
 
Dvorac Gjalski
Virtualne šetnje ivanečkim krajem
Elkom - reference 360
No name Boutique
 
REFERENTNA LISTA
(X-MEDIA D.O.O.)
Grad Ivanec
TZ Ivanec
TZ Lepoglava
Festival čipke
DOMAĆE TVRTKE
Drvodjelac d.o.o.
Dvor Trakošćan
Elkom d.o.o.
Gregur-Invest d.o.o.
Industrija mesa Ivanec
Ivančica d.d.
Kartonaža d.o.o.
Optika Ana
Radio Ivanec
Smiv d.o.o
Tehnofan - M.S. d.o.o.
Trans-line d.o.o.
Velmax d.o.o.
IZDVOJENI PROJEKTI
Finesa Capital d.d.
Finesa Faktor d.d.
Finesa suport
Cbb d.o.o.
Nika-konstrukcije d.o.o.
Dvorac Gjalski
Elkom d.o.o.
Prijevoznik.net
Drvenarija Pošpaić
   
 
 
 
 

 

Naslovnica Vijesti
 
6.1.2009. 2:08:48
U Ivancu je grupa maloljetnika pretukla 17-godišnjeg Marka Ježeka
Dok me jedan nasilnik držao za vrat, druga su me dvojica cipelarili!

– Kad pomislim da je te hladne subotnje noći moj sin Marko na pločniku mogao skončati svoj mladi život, poput jadnog Luke Ritza, počnem se tresti. Duboko sam ogorčena, jer od noći otkad su ga napala petorica maloljetnih delinkvenata prošla su četiri tjedna, a mi ni od koga nismo dobili obavijest tko su počinitelji i što je protiv njih poduzeto. Marko dva tjedna zbog povreda nije bio u školi, a otad nijednog vikenda nije izašao, jer se ne usudi. Zbog čega on mora čamiti kod kuće, dok se dečki koji su ga pretukli slobodno šeću Ivancem?

Tim je riječima svoju priču počela Ivančanka Mirjana Ježek, majka 17-godišnjeg Marka, učenika Rudarske i kemijske škole u Varaždinu, kojeg je nedavno pretukla skupina maloljetnika i nanijela mu ozljede zbog kojih je završio na hitnoj kirurškoj ambulanti i neurologiji. Sve je počelo, priča Marko, u klubu Ritter na ivanečkoj špici, gdje je te kobne večeri s prijateljem Kristijanom igrao biljar. Kad je maloljetni N.N. izašao iz toaleta, Marko je pogledao prema njemu, a ovaj mu je odmah počeo prijetiti i pitati ga „što bulji“.

- Ignorirao sam ga i dovršio partiju biljara, te s prijateljem izašao iz Rittera. Uputili smo se u pravcu Baze, a iz Rittera su za nama istrčala petorica mladića. Dva od njih poznajem, među njima je bio i N.N. Prijatelj Kristijan, koji je visok i snažna rasta, dvojicu od njih je uspio zadržati, dok su me ostala trojica napala. Branio sam se i udario jednog, a nakon toga jedan od njih me udario u glavu. Pao sam, jedan primio me oko vrata i čvrsto držao, a ostali su me cipelarili i prostački psovali. Ne znam koliko je to trajalo, dugo, čini mi se – ispričao je Marko.

Kad su završili, otrčali su prema špici, a Marko je na nagovor prijatelja otišao na policiju i sve prijavio. Iste noći pomoć mu je pružena na Hitnoj medicinskoj pomoći u Ivancu, a potom i u ambulanti Hitne kirurgije i na Neurologiji u Varaždinu. Dijagnosticirani su mu bolovi u vratnoj kralješnici, povrede glave, lica i ruke, hematom na licu, bolovi u lijevoj uški, rasječena usna, dobio je Shantzov ovratnik, razbijena su mu dva donja prednja zuba. U domu Ježekovih dvaput je bila policija i uzimala iskaz od Marka.

- Žalosti me što me roditelja tih mladića nisu nazvali. Nitko se nije ispričao, niti pitao kako je Marko. Ljutim se što su u policiji rekli da će Marko zbog udarca trebati platiti kaznu do 1600 kuna, iako se samo branio. Kakva smo mi to država? – suznih očiju pita se Mirjana Ježek.

- Ljutim se, jer su me napali svi odjednom. Da su išli pojedinačno, ne bi to prošlo samo tako, treniram karate i sigurno bih imao neku šansu. Čujem da se sada neki od njih pokušavaju „izvući“ govoreći da nemaju veze s napadom. Ne izlazim više, ne bih htio ponovno proći kroz sve to – kaže Marko.

Kaznene i prekršajne prijave

- Protiv petorice počinitelja koji su Marka napali kasno navečer 6. prosinca, podnesene su kaznene prijave za nasilničko ponašanje i prekršajne prijave zbog remećenja javnog reda i mira. Riječ je o „ekipi“ koja je policiji poznata od prije, a među njima ima i počinitelja s dosjeom. Budući da je riječ o maloljetnicima, više informacija ne možemo davati. Gospođa Ježek može slobodno doći u PP Ivanec i zatražiti sve informacije, a posebna obavijest na kućnu adresu stići će joj i iz Državnog odvjetništva – priopćeno nam je u PP Ivanec. (ljr)

 

 
Ivanec voli svoju tradicijsku uskrsnu baštinu
Radi se u ulici koja nije obnavljana 30 godina
Prikupljeno 9.500 kuna
Ivanečki i salinovečki učenici skupili pomoć za djecu u Zajezdi
Predsjednik Trkačkog kluba Emil Zagorac
Vatrogasci spašavali farofske lipe
Grobna kuća u Cvetlinu dobila novi krov
Dječicu nasmijao klaun Jozo Bozo
Šest svjetlećih stupova od lameliranog stakla
Habeku zlato u kadetskoj konkurenciji
Husnjak osvojio srebro
Ivanečki učenici skupili najviše novca za afričke škole
Vijeće odradilo 37 sjednica s 336 točaka dnevnoga reda
Bura kontra Splita iliti Split kontra bure
Donacija dobro „sjela“ za obnovu crkvena tornja u Vrbnu
U Ivancu 22 posto proračuna za odgoj i obrazovanje
Popravljen put za šest kućanstava u zaseoku Jazvinski
Jožeki i Pepice, sretan vam imendan
Prekid suradnje s Vetropackom na burzu potjerao 15-ak radnika
Ivanečki planinari u Gorskom kotaru
   
Sadržaji s iPortala ne smiju se objavljivati u drugim medijima bez dozvole iPortala ili autora sadržaja.