ponedjeljak, 20.9.2021.
Ivanec Lepoglava Bednja Klenovnik Donja Voća Maruševec
Naslovnica
Vijesti
Halo 92
Kultura
Sport
Zabava
Reportaže
Razno
Kolumne
 
 
Dvorac Gjalski
Virtualne šetnje ivanečkim krajem
Elkom - reference 360
No name Boutique
 
REFERENTNA LISTA
(X-MEDIA D.O.O.)
Grad Ivanec
TZ Ivanec
TZ Lepoglava
Festival čipke
DOMAĆE TVRTKE
Drvodjelac d.o.o.
Dvor Trakošćan
Elkom d.o.o.
Gregur-Invest d.o.o.
Industrija mesa Ivanec
Ivančica d.d.
Kartonaža d.o.o.
Optika Ana
Radio Ivanec
Smiv d.o.o
Tehnofan - M.S. d.o.o.
Trans-line d.o.o.
Velmax d.o.o.
IZDVOJENI PROJEKTI
Finesa Capital d.d.
Finesa Faktor d.d.
Finesa suport
Cbb d.o.o.
Nika-konstrukcije d.o.o.
Dvorac Gjalski
Elkom d.o.o.
Prijevoznik.net
Drvenarija Pošpaić
   
 
 
 
 

 

Naslovnica Vijesti
 
2.12.2008. 22:47:44
Ivanečko Poglavarstvo Itasu subvencionira 50 posto stipendija za učenike i studente
Dugoročna potpora zapošljavanju mladih metalaca

Ivanečko Gradsko poglavarstvo ivanečkoj Tvornici alatnih strojeva Itas odlučilo je subvencionirati 50 posto troškova stipendija i prijevoza što ih ta metaloprerađivačka tvrtka izdvaja za svojih, ukupno 20 srednjoškolaca i studenata. Budući da će do kraja godine Itas za to utrošiti 156.250 kuna, Poglavarstvo će mu za ovu godinu subvencionirati 50 posto te svote. Naglašavajući da se nije gledalo s kojih su područja Itasovi studenti i srednjoškolci, poglavarstvenici su kazali da subvenciju treba gledati kao izravnu potporu Grada proizvodnim tvrtkama svoga kraja i budućem otvaranju radnih mjesta. Tvrtkama, koje imaju zaključene ugovore o stipendiranju, na isti način pomagat će i iduće godine, pa su već sada sva zainteresirana poduzeća pozvana da se jave na oglase za 2009. godinu.

Zanimljivo je da se na poziv Grada za subvencioniranje troškova stipendija za ovu godinu javio samo Itas, dok neke druge tvrtke to nisu učinile, jer se na njihove pozive za stipendiranje nije javio niti jedan jedini učenik, čak ni unatoč činjenici da su nudile stipendije od 600 do 900 kuna i jamčile sigurno zapošljavanje nakon završetka školovanja.

- Pomažemo školovanje pet naših studenata uz rad na fakultetima elektronike, strojarstva, FOI-u, te na veleučilištima u Varaždinu i Zagrebu. Za troškove prijevoza i školovanja godišnje izdvojimo za njih preko 47.000 kuna. Na praksi imamo i 15 učenika, koji u Srednjoj školi Ivanec i u Strojarskoj školi u Varaždinu uče za tokare, glodače, bravare i obrađivače na numerički upravljanim CNC-strojevima. Potpora Poglavarstva nam je dragocjena, drago nam je da se prepoznala težnja Itasa da svoj dugoročni razvitak osigurava naobrazbom mladih kadrova – kaže Dragutin Varga, poslovođa Teške strojne obrade Itasa. Za strojevima u proizvodnim halama zatekli smo više učenika, koji na praksi provode dva dana u tjednu.

- Radim na numerički upravljanom stroju. Nije mi teško, to više što mi Itas za posao plati između 680 i 720 kuna na mjesec. Živim u đačkom domu u Varaždinu, a put u Ivanec mi je besplatan – ističe Danijel Zagorščak iz Osonjaka kod Vrbna, učenik 2. razreda Strojarske škole. Njegov vršnjak Nenad Flis iz Voće, koji također radi za numeričkim strojem, planira nakon završetka školovanja raditi u Itasu.

- Razmišljam i o nastavku školovanja, ali i odmah početi raditi u Itasu ne bi bilo loše. Atmosfera je u redu, a majstori su super – smatra Nenad.

- Na praksu sam došao u listopadu, a s majstorom Alojzom Prekritom, radim na tokarilici. Usprkos predrasudama da je tokarski rad težak, to uopće nije tako. Volim to i ide mi, a nakon završetka školovanja planiram doći raditi u Itas – kazao je učenik 1. razreda ivanečke strojarske škole Siniša Pichler. Na finoj obradi alatnih dijelova na tokarilici radi i njegov kolega Ivan Jalšovečki iz Klenovnika. Majstor Branko Kišiček hvali ga da napreduje sasvim dobro. Za 15-godišnjeg Ivana dvojbi nema. Budu li ga htjeli, kaže, odmah dolazi raditi u Itas. (ljr)

 

 
Ivanec voli svoju tradicijsku uskrsnu baštinu
Radi se u ulici koja nije obnavljana 30 godina
Prikupljeno 9.500 kuna
Ivanečki i salinovečki učenici skupili pomoć za djecu u Zajezdi
Predsjednik Trkačkog kluba Emil Zagorac
Vatrogasci spašavali farofske lipe
Grobna kuća u Cvetlinu dobila novi krov
Dječicu nasmijao klaun Jozo Bozo
Šest svjetlećih stupova od lameliranog stakla
Habeku zlato u kadetskoj konkurenciji
Husnjak osvojio srebro
Ivanečki učenici skupili najviše novca za afričke škole
Vijeće odradilo 37 sjednica s 336 točaka dnevnoga reda
Bura kontra Splita iliti Split kontra bure
Donacija dobro „sjela“ za obnovu crkvena tornja u Vrbnu
U Ivancu 22 posto proračuna za odgoj i obrazovanje
Popravljen put za šest kućanstava u zaseoku Jazvinski
Jožeki i Pepice, sretan vam imendan
Prekid suradnje s Vetropackom na burzu potjerao 15-ak radnika
Ivanečki planinari u Gorskom kotaru
   
Sadržaji s iPortala ne smiju se objavljivati u drugim medijima bez dozvole iPortala ili autora sadržaja.