ponedjeljak, 20.9.2021.
Ivanec Lepoglava Bednja Klenovnik Donja Voća Maruševec
Naslovnica
Vijesti
Halo 92
Kultura
Sport
Zabava
Reportaže
Razno
Kolumne
 
 
Dvorac Gjalski
Virtualne šetnje ivanečkim krajem
Elkom - reference 360
No name Boutique
 
REFERENTNA LISTA
(X-MEDIA D.O.O.)
Grad Ivanec
TZ Ivanec
TZ Lepoglava
Festival čipke
DOMAĆE TVRTKE
Drvodjelac d.o.o.
Dvor Trakošćan
Elkom d.o.o.
Gregur-Invest d.o.o.
Industrija mesa Ivanec
Ivančica d.d.
Kartonaža d.o.o.
Optika Ana
Radio Ivanec
Smiv d.o.o
Tehnofan - M.S. d.o.o.
Trans-line d.o.o.
Velmax d.o.o.
IZDVOJENI PROJEKTI
Finesa Capital d.d.
Finesa Faktor d.d.
Finesa suport
Cbb d.o.o.
Nika-konstrukcije d.o.o.
Dvorac Gjalski
Elkom d.o.o.
Prijevoznik.net
Drvenarija Pošpaić
   
 
 
 
 

 

Naslovnica Vijesti
 
18.11.2008. 20:15:11
Na spomendan Vukovara VTV Televizija počinje emitirati dokumentarni serijal Junaci hrvatske slobode
Priče o pravim junacima hrvatske slobode

Ekipa varaždinske VTV televizije ovih dana nakon više od dvije godine rada, te brojnih sati snimanja na lokacijama diljem Hrvatske završava televizijski dokumentarni serijal Junaci hrvatske slobode koji se bavi sudjelovanjem policajaca s područja Varaždinske i Međimurske županije u Domovinskom ratu.

Kao pripadnici raznih postrojbi tadašnje Policijske uprave Varaždinske i brojni su se policajci s područja Ivanca i Lepoglave borili i sudjelovali u ratnim akcijama praktički na svim dijelovima Hrvatske. Bili su u Dragotincima, Kraljevčanima, Hrvatskoj Kostajnici, Tounju, Ogulinu, u Varaždinskim danima rata, u Velikoj Buni, Karlovcu, Tovarniku, Borovu Naselju, Vukovaru, Karađićevu, Pakracu, na Papuku, Maslenici, u Medačkom džepu, u Gospiću, Dubrovniku, Cavtatu, na Velebitu, u Bljesku, Oluji … Dali su ogroman doprinos obrani suvereniteta i uspostavi hrvatske države, a mnogi su za te ciljeve dali i svoje živote. Posebno su veliki doprinos varaždinski i međimurski policajci dali u obrani grada Vukovara i Borovo Naselja, a pripadnici Specijalne jedinice policije „Rode“ nisu izostali praktički ni iz jedne veće ratne operacije tijekom cijelog trajanja Domovinskog rata.

Obilazeći ratišta na kojima su se nekad borili i ginuli za Hrvatsku policajci su ispraćali svoja sjećanja na te dane, no uvijek je to prilika i za susrete s ljudima koji i danas žive na tim područjima i koji Međimurce i Varaždince nikad neće zaboraviti.

- Snimanje serijala i njegova ukupna priprema bili su izuzetno zahtjevni. Bilo je i suza, puno, puno emocija, tužnih trenutaka sjećanja na poginule suborce, ali i zadovoljstva tih ljudi koji za sebe doista mogu reći da su pravi junaci hrvatske slobode. Sjetili smo se herojske, junačke borbe za spas Vukovara i Vukovaraca, klopke u Karadžićevu u kojoj su se našli varaždinski specijalci pokušavajući pomoći Vukovaru, dugih dana i noći na Velebitu, ushita pobjeda u Bljesku i Oluji, pakla srpskih zatvora i logora … Sam serijal imat će osam epizoda, emitirat će se u našem programu utorkom u 20.05 sati, a prva epizoda na rasporedu je, nimalo slučajno, u utorak 18. studenog , na spomendan herojske borbe za obranu Vukovara. U snimanje smo ovog serijala ušli zbog želje da podsjetimo na taj veliki doprinos varaždinskih policajaca, da se ne zaboravi što su sve dali, što su sve morali pretrpjeti i žrtvovati boreći se za Hrvatsku i čuvajući red, mir, pravni poredak i sigurnost svojih sugrađana i građana svih mjesta gdje su se zatekli, a nadamo se da ćemo s ovim projektom odgovoriti barem na dio tih ciljeva – naglašava Vlado Premuž, glavni autor projekta.

U tehničkoj realizaciji projekta vrlo su važne zadaće odradili glavni snimatelj Zlatko Pocedulić, tonski snimatelj Zlatko Ožeg i montažer Tomislav Možanić, inicijator projekta bio je Antun Sačić, producent Marijan Varović. Realizaciju projekta pomogli su Grad Varaždin, Varaždinska županija, Ministarstvo unutarnjih poslova, Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti, te Policijska uprava Varaždinska.

 

 
Ivanec voli svoju tradicijsku uskrsnu baštinu
Radi se u ulici koja nije obnavljana 30 godina
Prikupljeno 9.500 kuna
Ivanečki i salinovečki učenici skupili pomoć za djecu u Zajezdi
Predsjednik Trkačkog kluba Emil Zagorac
Vatrogasci spašavali farofske lipe
Grobna kuća u Cvetlinu dobila novi krov
Dječicu nasmijao klaun Jozo Bozo
Šest svjetlećih stupova od lameliranog stakla
Habeku zlato u kadetskoj konkurenciji
Husnjak osvojio srebro
Ivanečki učenici skupili najviše novca za afričke škole
Vijeće odradilo 37 sjednica s 336 točaka dnevnoga reda
Bura kontra Splita iliti Split kontra bure
Donacija dobro „sjela“ za obnovu crkvena tornja u Vrbnu
U Ivancu 22 posto proračuna za odgoj i obrazovanje
Popravljen put za šest kućanstava u zaseoku Jazvinski
Jožeki i Pepice, sretan vam imendan
Prekid suradnje s Vetropackom na burzu potjerao 15-ak radnika
Ivanečki planinari u Gorskom kotaru
   
Sadržaji s iPortala ne smiju se objavljivati u drugim medijima bez dozvole iPortala ili autora sadržaja.