utorak, 19.10.2021.
Ivanec Lepoglava Bednja Klenovnik Donja Voća Maruševec
Naslovnica
Vijesti
Halo 92
Kultura
Sport
Zabava
Reportaže
Razno
Kolumne
 
 
Dvorac Gjalski
Virtualne šetnje ivanečkim krajem
Elkom - reference 360
No name Boutique
 
REFERENTNA LISTA
(X-MEDIA D.O.O.)
Grad Ivanec
TZ Ivanec
TZ Lepoglava
Festival čipke
DOMAĆE TVRTKE
Drvodjelac d.o.o.
Dvor Trakošćan
Elkom d.o.o.
Gregur-Invest d.o.o.
Industrija mesa Ivanec
Ivančica d.d.
Kartonaža d.o.o.
Optika Ana
Radio Ivanec
Smiv d.o.o
Tehnofan - M.S. d.o.o.
Trans-line d.o.o.
Velmax d.o.o.
IZDVOJENI PROJEKTI
Finesa Capital d.d.
Finesa Faktor d.d.
Finesa suport
Cbb d.o.o.
Nika-konstrukcije d.o.o.
Dvorac Gjalski
Elkom d.o.o.
Prijevoznik.net
Drvenarija Pošpaić
   
 
 
 
 

 

Naslovnica Reportaže
 
26.6.2008. 16:40:47
U sklopu programa Dana grada koncerte su održali Prljavo kazalište, Danijela, nastupile su brazilske plesačice, a pjevali su i Kavaliri
„Prljavci“ podigli atmosferu nakon poraza s Turskom

Neopisivo je bilo razočaranje brojnih navijača, koji su na dva velika video-zida (jedan je bio postavljen na glavnoj bini pokraj šatora, a drugi na balkonu zadružnoga doma na špici) pratili nogometnu utakmicu, rezultatom susreta s Turskom. I dok su mnogi, porazom razočarani nogometni fanovi od jada otišli sa špice, mnogo je mladeži, ali i ljudi srednje generacije, koji su „rasli“ s „prljavcima“, došli pod šator na koncert Prljavog kazališta.

A o tome kako je bilo na koncertu, kakvu su atmosferu publici priuštile glazbene ikone hrvatske scene, koliko se posjetitelja okupilo, kakvo je raspoloženje bilo – o tome neka posjetitelji iPortala, ali i koncerta, prosude sami, na temelju foto-materijala kojeg smo zabilježili tijekom trajanja koncerta.

Nakon spektakla s jegerom, u subotu, 21. lipnja, na bini su Ivančanima zaplesale i dvije brazilske plesačice. No, unatoč i više nego uvjerljivom pozivu tamnoputih južnoameričkih plesačica brojnoj okupljenoj muškoj publici da zajedno zaplešu, čini se da baš nijedan Ivančanin nije imao dovoljno petlje da s ljepoticama na bini zapleše u ritmovima sambe. Da li možda zato što su vatreni ples temperamentnih Brazilki pratile i njihove supruge, a možda i zato što su u perje i vrpce odjevene plesačice svojim divljim plesnim pokretima začas podigle tlak muškom dijelu publike…

Stoga nasmijanim Južnoamerikankama nije preostalo ništa drugo nego da zaplešu s djecom, koja su odmah uhvatila ritam i prepustila se živim latinoameričkim zvukovima. Plesačice su na pozornicu izašle u dva navrata te ivanečku gradsku špicu ispunile divljom egzotikom Južne Amerike.

Masa posjetitelja okupila se i na koncertu Danijele. Kratko nakon početka koncerta dogodio se hendikep, jer su i bina i šator nenadano utonuli u mrak („izbacilo“ je u Elektri). Nakon 20-minutne stanke i intervencije Elektrine dežurne službe, koncert je nastavljen, a odlično raspoložena Danijela, koja je glasom i stasom nosila koncertnu večer, ljubiteljima domaće popularne glazbe priuštila je nezaboravnu atmosferu i feštu o kojoj se u superlativima priča već danima. S Danijelom je iz svega glasa pjevala i muška i ženska publika, plesalo se i feštalo, štimung je bio nezaboravan.

Nakon Danijele nastupili su i bednjanski Kavaliri, koji su razgaljene goste domaćim, svima poznatim pjesmama, zabavljali do jutarnjih sati. Nakon jegera, Brazilki, vatrometa i Danijele, smirujući ritam Kavalira pokazao se kao pun pogodak, pa su pred binom, uz njihovu su glazbu, u sitnim satima posjetitelji pjevali plesali.

Premda su nastup domaćih bandova White Light i White Steel organizatori u program za subotu, 21. lipnja, bili predvidjeli od samoga početka, on je, na žalost, morao biti otkazan. Tome su dva razloga: prvi je nogometna utakmica s Turskom, koju organizatori nisu mogli predvidjeti, a zbog koje su koncerti dviju grupa najprije bili pomaknuti za raniji termin, u 19 sati. Međutim, zbog tonske probe Prljavog kazališta, koja je bila najavljena upravo u to doba, organizatori su nastup bendovima za taj dan morali otkazati. Zbog popunjenih termina u nedjelju navečer, kao alternativa ponuđen im je subota, od 15 do 17 sati. Stoga su u dijelu toga termina svirali White Light, ali ne i White Steel, jer im to vrijeme nije bilo prihvatljivo.

„Prljavci“ podigli atmosferu nakon poraza s Turskom
 

„Prljavci“ podigli atmosferu nakon poraza s Turskom

 
Ivanec voli svoju tradicijsku uskrsnu baštinu
Radi se u ulici koja nije obnavljana 30 godina
Prikupljeno 9.500 kuna
Ivanečki i salinovečki učenici skupili pomoć za djecu u Zajezdi
Predsjednik Trkačkog kluba Emil Zagorac
Vatrogasci spašavali farofske lipe
Grobna kuća u Cvetlinu dobila novi krov
Dječicu nasmijao klaun Jozo Bozo
Šest svjetlećih stupova od lameliranog stakla
Habeku zlato u kadetskoj konkurenciji
Husnjak osvojio srebro
Ivanečki učenici skupili najviše novca za afričke škole
Vijeće odradilo 37 sjednica s 336 točaka dnevnoga reda
Bura kontra Splita iliti Split kontra bure
Donacija dobro „sjela“ za obnovu crkvena tornja u Vrbnu
U Ivancu 22 posto proračuna za odgoj i obrazovanje
Popravljen put za šest kućanstava u zaseoku Jazvinski
Jožeki i Pepice, sretan vam imendan
Prekid suradnje s Vetropackom na burzu potjerao 15-ak radnika
Ivanečki planinari u Gorskom kotaru
   
Sadržaji s iPortala ne smiju se objavljivati u drugim medijima bez dozvole iPortala ili autora sadržaja.