srijeda, 21.4.2021.
Ivanec Lepoglava Bednja Klenovnik Donja Voća Maruševec
Naslovnica
Vijesti
Halo 92
Kultura
Sport
Zabava
Reportaže
Razno
Kolumne
 
 
Dvorac Gjalski
Virtualne šetnje ivanečkim krajem
Elkom - reference 360
No name Boutique
 
REFERENTNA LISTA
(X-MEDIA D.O.O.)
Grad Ivanec
TZ Ivanec
TZ Lepoglava
Festival čipke
DOMAĆE TVRTKE
Drvodjelac d.o.o.
Dvor Trakošćan
Elkom d.o.o.
Gregur-Invest d.o.o.
Industrija mesa Ivanec
Ivančica d.d.
Kartonaža d.o.o.
Optika Ana
Radio Ivanec
Smiv d.o.o
Tehnofan - M.S. d.o.o.
Trans-line d.o.o.
Velmax d.o.o.
IZDVOJENI PROJEKTI
Finesa Capital d.d.
Finesa Faktor d.d.
Finesa suport
Cbb d.o.o.
Nika-konstrukcije d.o.o.
Dvorac Gjalski
Elkom d.o.o.
Prijevoznik.net
Drvenarija Pošpaić
   
 
 
 
 

 

Naslovnica Vijesti
 
5.12.2006. 14:19:18
Poduzetnici i ulagači video-prezentacijom informirani o Poslovnoj zoni Ivanec-istok
Prva gradnja u Poslovnoj zoni Ivanec-istok

Tridesetak poduzetnika i ulagača, predstavnika Zagrebačke banke i tvrtke Optima telekom okupilo se u četvrtak, 30. studenog, na video-prezentaciji Poslovne zone Ivanec-istok koju su u ivanečkoj Gradskoj vijećnici priredile voditeljice gradskih odsjeka. Nakon podrobnih informacija o prodanim i slobodnim parcelama u objedinjenoj, prvoj i drugoj fazi širenja Zone Ivanec-istok i tijeku njena komunalnog i infrastrukturnog opremanja, predstavnici ZaBe i Optima telekoma poduzetnike su obavijestili o mogućnostima kreditiranja njihovih ulaganja i izvođenja telekomunikacija u zoni.

Nakon pozdravnih riječi gradonačelnika Milorada Batinića, o formiranju zone govorila je Marina Držaić, voditeljica odsjeka općih poslova Grada Ivanca. Naglasivši da je zona formirana još 2002. godine radi poticanja poduzetničkih inicijativa i potrebe premještanja dijela djelatnosti iz grada, kazala je da su dosad prva i druga faza razvoja zone zaokružene i prostiru se na 7,8 hektara površina.

- Parcele na kojima će graditi nove poslovne objekte u zoni dosad je kupio 21 poduzetnik. Vrijednost prodana zemljišta je 2,39 milijuna kuna, a poduzetnici su s Gradom zaključili ugovore o komunalnom opremanju zone vrijedne 2, 91 milijuna. Na tom prostoru slobodne su još samo dvije čestice površine 1740 i 4121 četvornih metara – obavijestila je M. Držaić, skrenuvši pozornost na teškoće oko formiranja parcela zbog potrebe njihova otkupa od privatnih vlasnika te razne druge probleme. Primjerice, neke parcele bile su u suvlasništvu više građana, bilo je i slučajeva da vlasničko stanje u gruntovnim knjigama nije odgovaralo stvarnom stanju, dok su ispravke i uređenja zemljišnih knjiga bile potrebne u sedam slučajeva.

Voditeljica Odsjeka za komunalno uređenje, urbanizam i zaštitu okoliša Tatjana Friščić prikazala je opremanje zone prometnom i komunalnom infrastrukturom:

- U sustav odvodnje (glavni kanalizacijski i razvodni vod, te kanalizacijsku mrežu na kojoj će radovi završiti za nekoliko dana), gradnju glavne i pomoćnih prometnica te u opskrbu plinom do kraja godine bit će utrošeno ukupno 3 milijuna kuna. Iduće godine nastavljamo s radovima, a u daljnju gradnju sustava odvodnje (150 metara kolektora IV s prijelazom ispod pruge i 445 metara kanalizacijskog kolektora) bit će utrošeno još 2,23 milijuna kuna. Doda li se tome polaganje 1103 metra vodovodne mreže i razvodna plinska mreža što će stajati još 765.000 kuna, proizlazi da će ukupna vrijednost ulaganja iduće godine biti još gotovo 3 milijuna kuna – naglasila je T. Friščić. Usto, u tijeku se pregovori s HEP-om za gradnju trafostanice i razvod NN-mreže, a u tijeku je i ishođenje građevne dozvole. Grad Ivanec je putem Ivkoma zakupio 200 kilovata angažirane snage, kako i taj teret ne bi pao na teret poduzetnika.

U nastavku je o mogućnostima kreditiranja poduzetničkih ulaganja u poslovnoj zoni govorila Zagorka Mintas, direktorica poduzetničkog i osobnog poslovanja ZaBe u Varaždinu. Ivan Drčec, izvršni direktor regije Sjever Optima telekoma sa svojim je suradnicima upoznao nazočne s tarifnim paketima i mogućnostima gradnje DTK mreže s uvođenjem svih proizvoda fiksne telefonije i Etherneta uz primjenu najsuvremenijih inovativnih rješenja.

Sudeći po interesu i pitanjima poduzetnika, očito je ovakva vrsta prezentacije, s mogućnošću dobivanja multidisciplinarnih informacija na jednom mjestu, bila dobar potez ivanečkih gradskih vlasti. Sa zadovoljstvom je dočekano i aktiviranje poslovne zone: s gradnjom prvog poslovnog objekta u Poduzetničkoj zoni počela je tvrtka Stilplet d.o.o.

Lj. R.

 

 
Ivanec voli svoju tradicijsku uskrsnu baštinu
Radi se u ulici koja nije obnavljana 30 godina
Prikupljeno 9.500 kuna
Ivanečki i salinovečki učenici skupili pomoć za djecu u Zajezdi
Predsjednik Trkačkog kluba Emil Zagorac
Vatrogasci spašavali farofske lipe
Grobna kuća u Cvetlinu dobila novi krov
Dječicu nasmijao klaun Jozo Bozo
Šest svjetlećih stupova od lameliranog stakla
Habeku zlato u kadetskoj konkurenciji
Husnjak osvojio srebro
Ivanečki učenici skupili najviše novca za afričke škole
Vijeće odradilo 37 sjednica s 336 točaka dnevnoga reda
Bura kontra Splita iliti Split kontra bure
Donacija dobro „sjela“ za obnovu crkvena tornja u Vrbnu
U Ivancu 22 posto proračuna za odgoj i obrazovanje
Popravljen put za šest kućanstava u zaseoku Jazvinski
Jožeki i Pepice, sretan vam imendan
Prekid suradnje s Vetropackom na burzu potjerao 15-ak radnika
Ivanečki planinari u Gorskom kotaru
   
Sadržaji s iPortala ne smiju se objavljivati u drugim medijima bez dozvole iPortala ili autora sadržaja.