srijeda, 21.4.2021.
Ivanec Lepoglava Bednja Klenovnik Donja Voća Maruševec
Naslovnica
Vijesti
Halo 92
Kultura
Sport
Zabava
Reportaže
Razno
Kolumne
 
 
Dvorac Gjalski
Virtualne šetnje ivanečkim krajem
Elkom - reference 360
No name Boutique
 
REFERENTNA LISTA
(X-MEDIA D.O.O.)
Grad Ivanec
TZ Ivanec
TZ Lepoglava
Festival čipke
DOMAĆE TVRTKE
Drvodjelac d.o.o.
Dvor Trakošćan
Elkom d.o.o.
Gregur-Invest d.o.o.
Industrija mesa Ivanec
Ivančica d.d.
Kartonaža d.o.o.
Optika Ana
Radio Ivanec
Smiv d.o.o
Tehnofan - M.S. d.o.o.
Trans-line d.o.o.
Velmax d.o.o.
IZDVOJENI PROJEKTI
Finesa Capital d.d.
Finesa Faktor d.d.
Finesa suport
Cbb d.o.o.
Nika-konstrukcije d.o.o.
Dvorac Gjalski
Elkom d.o.o.
Prijevoznik.net
Drvenarija Pošpaić
   
 
 
 
 

 

Naslovnica Vijesti
 
23.11.2006. 22:48:04
Tiskovna konferencija Miroslava Korenike i Danijela Vereša
Za tri godine mirovine novih umirovljenika ispod 100 kuna

Nastave li mirovine novih umirovljenika i dalje padati, za dvije do 3 godine one će iznositi manje od 1000 kuna mjesečno. SDP podržava vraćanje duga umirovljenicima, ali ne način na koji to čini aktualna Vlada, koja ga vraća vlastitom imovinom umirovljenika! Stoga prozivam HSU čiji se predstavnici, svjesni tog problema, u razgovorima s oporbom zalažu za ispravljanje tih paradoksa, ali u Saboru uredno dižu ruke za prijedloge vladajuće stranke – kazao je saborski zastupnik Miroslav Korenika na tiskovnoj konferenciji održanoj u subotu, 11. studenog, u prostorijama GO SDP-a Ivanec.

Ukazujući na zabrinjavajuće lošu zakonodavnu aktivnost Vlade i Sabora, Korenika je upitao čime Vlada opravdava izvršenje državnog proračuna za pogranična i područja posebne državne skrbi od nula posto, a za brdsko-planinska područja samo 14 posto u prvih 6 mjeseci. To pokazuje, zaključio je, da Vlada i njene agencije ne surađuju dovoljno s gradovima i općinama, te da nisu imale pripremljene programe i projekte za koje bi novac mogle i utrošiti. Osvrćući se na nedostatak zakonodavne aktivnosti, Korenika je kazao da je ove godine s direktivama EU usklađeno samo 20-tak zakona.

- Kad je na vlasti bio SDP sa svojim koalicijskim partnerima, stopa gospodarskog rasta u Hrvatskoj 2002. godine bila je 5,6 posto, godinu dana kasnije 5,3, da bi u 2004. pala na 3,8 i u 2005. na 4,3 posto. Ako te postotke prelijemo u brojke, pri čemu 1 posto predstavlja oko 2,5 milijardi kuna zdravih financijskih sredstava, onda taj pad znači da je u državnom proračunu oko 8 milijardi kuna manje. A to znači i manje novca za školstvo, kulturu, razvoj… - naglasio je Miroslav Korenika.

Danijel Vereš, član Županijske skupštine, govorio je o aktivnostima SDP-ova Kluba vijećnika, s naglaskom na program suzbijanja korupcije u Varaždinskoj županiji od 2007. do 2009.

- Županijski SDP o tome govori dugo, taj program nije nikakav trenutačni marketinški istup, to više što svi pokazatelji govore o vrlo visokom indeksu percepcije korupcije kod građana. Smatramo da je, prije svega, korupciju potrebno osuditi, otkriti je i kazniti, te u lokalnim sredinama formirati tijela za njeno suzbijanje. Predlažemo da se preko AZRE sustavno ispituje javno mišljenje o korupciji, da se nakon donošenja novog Zakona o sukobu interesa u Varaždinskoj županiji i u gradovima formiraju povjerenstva za sprečavanje sukoba interesa, da se etičkim kodeksom propišu etički standardi u obnašanju javnih dužnosti. Također, da se osigura pravo na pristup informacijama, te da se unaprijedi rad upravnih vijeća zdravstvenih ustanova i školskih odbora u dijelu koji se odnos na rizik korupcije – naglasio je Vereš.

Nakon tiskovne konferencije gosti su s domaćinima – predsjednikom GO SDP-a Ivanca Čedomirom Bračkom i članom Županijskog odbora SDP-a Antunom Đukićem krenuli na ivanečku gradsku špicu, gdje su s ostalim SDP-ovim aktivistima građane počastili mladim vinom i jabukama. Druženju na špici pridružile su se i predsjednica i potpredsjednica ŽO SDP-a Dubravka Biberdžić i Blanka Glavica-Ječmenica.

Lj. R.

 

 
Ivanec voli svoju tradicijsku uskrsnu baštinu
Radi se u ulici koja nije obnavljana 30 godina
Prikupljeno 9.500 kuna
Ivanečki i salinovečki učenici skupili pomoć za djecu u Zajezdi
Predsjednik Trkačkog kluba Emil Zagorac
Vatrogasci spašavali farofske lipe
Grobna kuća u Cvetlinu dobila novi krov
Dječicu nasmijao klaun Jozo Bozo
Šest svjetlećih stupova od lameliranog stakla
Habeku zlato u kadetskoj konkurenciji
Husnjak osvojio srebro
Ivanečki učenici skupili najviše novca za afričke škole
Vijeće odradilo 37 sjednica s 336 točaka dnevnoga reda
Bura kontra Splita iliti Split kontra bure
Donacija dobro „sjela“ za obnovu crkvena tornja u Vrbnu
U Ivancu 22 posto proračuna za odgoj i obrazovanje
Popravljen put za šest kućanstava u zaseoku Jazvinski
Jožeki i Pepice, sretan vam imendan
Prekid suradnje s Vetropackom na burzu potjerao 15-ak radnika
Ivanečki planinari u Gorskom kotaru
   
Sadržaji s iPortala ne smiju se objavljivati u drugim medijima bez dozvole iPortala ili autora sadržaja.