srijeda, 27.10.2021.
Ivanec Lepoglava Bednja Klenovnik Donja Voća Maruševec
Naslovnica
Vijesti
Halo 92
Kultura
Sport
Zabava
Reportaže
Razno
Kolumne
 
 
Dvorac Gjalski
Virtualne šetnje ivanečkim krajem
Elkom - reference 360
No name Boutique
 
REFERENTNA LISTA
(X-MEDIA D.O.O.)
Grad Ivanec
TZ Ivanec
TZ Lepoglava
Festival čipke
DOMAĆE TVRTKE
Drvodjelac d.o.o.
Dvor Trakošćan
Elkom d.o.o.
Gregur-Invest d.o.o.
Industrija mesa Ivanec
Ivančica d.d.
Kartonaža d.o.o.
Optika Ana
Radio Ivanec
Smiv d.o.o
Tehnofan - M.S. d.o.o.
Trans-line d.o.o.
Velmax d.o.o.
IZDVOJENI PROJEKTI
Finesa Capital d.d.
Finesa Faktor d.d.
Finesa suport
Cbb d.o.o.
Nika-konstrukcije d.o.o.
Dvorac Gjalski
Elkom d.o.o.
Prijevoznik.net
Drvenarija Pošpaić
   
 
 
 
 

 

Naslovnica Vijesti
 
11.9.2006. 15:17:33
Predsjednik Mesić u Ivancu

Svoj posjet Varaždinskoj županiji predsjednik Republike Stjepan Mesić sa suradnicima u petak je, 8. rujna, započeo posjetom  Gradu Ivancu. Nakon što mu je dobrodošlicu pred ulazom u Gradsku vijećnicu poželjela Ivanečka rudarska četa, simbol nekadašnje ivanečke rudarske tradicije, predsjednika su srdačno dočekali domaćini među kojima su bili i saborski zastupnik Zlatko Koračević, župan Radimir Čačić s dožupanima Predragom Štromarom i Miljenkom Ernoićem, gradonačelnik i predsjednik Gradskoga vijeća Ivanca Milorad Batinić i Čedomir Bračko sa suradnicima te članovima Gradskoga poglavarstva i čelnicima političkih stranaka.

Na skupu se najviše razgovaralo o razvojnim problemima Ivanca i razlozima koji usporavaju i onemogućavaju njegov brži prosperitet. U osvrtu na ograničavajuće faktore zajedničke Ivancu i cijeloj Županiji, Čačić je bio oštar:
- Postoje programi i projekti razvoja koji su bili doneseni i zaključeni još prije nekoliko godina, međutim, od njih se, slovom i brojkom, ne realizira niti jedan jedini, i to zbog izostanka državne pomoći. Riječ je o projektu vodoprivrede, rješavanja problema zbrinjavanja otpada i projektu gradnje i dogradnje škola. Kad je riječ o školama, sav teret njihove gradnje na svojim leđima nose Županija i jedinice lokalne samouprave, a Vlada ih ne financira niti jednom jedinom kunom – između ostalog naglasio je župan Čačić.

- Istodobno, valja naglasiti da je po svim rezultatima upravo Gimnazija Ivanec najbolja u Hrvatskoj, da u cijeloj županiji imamo radnu snagu s razvijenim industrijskim navikama, te da javna uprava vrlo dobro funkcionira – rekao je Čačić te svojedobnu najavu Vlade o otvaranju poslovnih zona nazvao „brbljarijama“.

- U situaciji kada je zemlja prezadužena, dobro je da je upravo iz Varaždinske županije krenuo model JPP-a koji već preuzimaju i druge županije – ocijenio je Mesić. Osvrćući se na privatizacijskim „tsunami“ koji se zasnivao na ideji o 200 bogatih ljudi koji su trebali generirati razvoj Hrvatske, predsjednik je takvu zamisao okarakterizirao zabludom, kazavši da je razvijeni Zapad stvorio suvremeni menadžment, a ne „bezveznjaci“ što su kupili tvrtke koje kasnije nisu znali voditi.

Zainteresiravši se za projekt razvoja planinskog, posebno skijaškog turizma na Ivančici, Mesić je domaćine upitao dokle su došli u realizaciji svojih namjera. Kad je čuo da je „zapelo“ u postupku povrata imovine bivšeg vojnog objekta na Ivančici kojeg bi Ivančani htjeli iskoristiti kao potencijalni smještajni objekt (iako se MORH očitovao da više nema interesa za tu lokaciju kao vojno zanimljivu, problematična je zakonska odredba po kojoj povrata imovine nema kad je riječ o izgrađenim vojnim kapacitetima), Mesić je ponudio svoju pomoć:

-Ako se MORH izjasnio da mu bivši vojni objekt na Ivančici više nije perspektivan kao vojna lokacija, onda nema razloga da ga ne prepusti Gradu Ivancu, a pritom i ja mogu utjecati da se te stvari ubrzaju i riješe – rekao je predsjednik.

Prije odlaska u Varaždin Mesić je obišao Jedinstvo, tvrtku sa 155 zaposlenih, koja mu je predstavljena kao model uspješne privatizacije i uspješna radničkog dioničarstva. Kroz tvrtku ga je proveo direktor Martin Bunić.

Lj. R.

Predsjednik Mesić u Ivancu
Predsjednik Mesić u Ivancu
 

Predsjednik Mesić u Ivancu
Predsjednik Mesić u Ivancu

 
Ivanec voli svoju tradicijsku uskrsnu baštinu
Radi se u ulici koja nije obnavljana 30 godina
Prikupljeno 9.500 kuna
Ivanečki i salinovečki učenici skupili pomoć za djecu u Zajezdi
Predsjednik Trkačkog kluba Emil Zagorac
Vatrogasci spašavali farofske lipe
Grobna kuća u Cvetlinu dobila novi krov
Dječicu nasmijao klaun Jozo Bozo
Šest svjetlećih stupova od lameliranog stakla
Habeku zlato u kadetskoj konkurenciji
Husnjak osvojio srebro
Ivanečki učenici skupili najviše novca za afričke škole
Vijeće odradilo 37 sjednica s 336 točaka dnevnoga reda
Bura kontra Splita iliti Split kontra bure
Donacija dobro „sjela“ za obnovu crkvena tornja u Vrbnu
U Ivancu 22 posto proračuna za odgoj i obrazovanje
Popravljen put za šest kućanstava u zaseoku Jazvinski
Jožeki i Pepice, sretan vam imendan
Prekid suradnje s Vetropackom na burzu potjerao 15-ak radnika
Ivanečki planinari u Gorskom kotaru
   
Sadržaji s iPortala ne smiju se objavljivati u drugim medijima bez dozvole iPortala ili autora sadržaja.