srijeda, 21.4.2021.
Ivanec Lepoglava Bednja Klenovnik Donja Voća Maruševec
Naslovnica
Vijesti
Halo 92
Kultura
Sport
Zabava
Reportaže
Razno
Kolumne
 
 
Dvorac Gjalski
Virtualne šetnje ivanečkim krajem
Elkom - reference 360
No name Boutique
 
REFERENTNA LISTA
(X-MEDIA D.O.O.)
Grad Ivanec
TZ Ivanec
TZ Lepoglava
Festival čipke
DOMAĆE TVRTKE
Drvodjelac d.o.o.
Dvor Trakošćan
Elkom d.o.o.
Gregur-Invest d.o.o.
Industrija mesa Ivanec
Ivančica d.d.
Kartonaža d.o.o.
Optika Ana
Radio Ivanec
Smiv d.o.o
Tehnofan - M.S. d.o.o.
Trans-line d.o.o.
Velmax d.o.o.
IZDVOJENI PROJEKTI
Finesa Capital d.d.
Finesa Faktor d.d.
Finesa suport
Cbb d.o.o.
Nika-konstrukcije d.o.o.
Dvorac Gjalski
Elkom d.o.o.
Prijevoznik.net
Drvenarija Pošpaić
   
 
 
 
 

 

Naslovnica Vijesti
 
31.8.2006. 8:44:08
Lepoglava
Visoke jubileje proslavile četiri udruge

Cjelodnevnim kulturnim i sportskim programom te zajedničkom svečanošću u restauraciji Ivančica na kojoj se okupilo više stotina glazbenika, sportaša, rekreativaca i gostiju, u nedjelju su četiri lepoglavske udruge proslavile visoke jubileje. Pola stoljeća rada Limena je glazba obilježila koncertom u sportskoj dvorani što ga je pratilo mnoštvo posjetitelja, a prethodno je u restauraciji Ivančica održana i svečana sjednica u povodu 50. godina njena rada i djelovanja.

O tome je govorio predsjednik Limene glazbe Marijan Škvarić, aktualni gradonačelnik Lepoglave, a potom je, uz čestitke za visoku obljetnicu, tajnik Hrvatskog sabora kulture prof. Mirko Kovačević zaslužnim članovima i aktivistima Limene glazbe uručio zlatne, srebrne i brončane diplome.

Zlatne plakete dobili su Franjo Ježek, Petar i Franjo Hehet i Marijan Pečevski, a za 50 godina rada u društvu specijalne plakete dodijeljene su Dragutinu i Stjepanu Kolaru i Ivanu Pečevskom. Izdana je i knjižica u povodu pola stoljeća Limene glazbe koju je napisao Milan Osonjački, a predstavila prof. Olja Gregur.

Nakon koncerta, središnja zajednička svečanost održana je u prepunoj restauraciji Ivančice. O jubilejima ostalih udruga - o 60 godina rada Nogometnog kluba Lepoglave, 55 godina djelovanja Kuglačkog kluba te 50. godišnjici Rukometnog kluba Concordia i Limene glazbe govorili su njihovi predsjednici Stjepan Loparić, Stjepan Mađar, Miroslav Pečevski i Marijan Škvarić. Klubovima su dodijeljene plakete i prigodne nagrade – veliki bakrotisak s motivom lepoglavske crkve, a iste nagrade, ali dimenzijama manje, dodijeljene su i zaslužnim sportašima, aktivistima i dobročiniteljima. Dodijeljeno je 40-tak zahvalnica i plaketa, među njima i najstarijem nogometašu Dragutinu Fundi, jedinom živom igraču iz 1946., kad je osnovan NK.

Jubileje udrugama čestitao je i predsjednik Zajednice sportskih udruga Lepoglave Stjepan Ficko. Naglasio je da u gradu djeluje 12 sportskih udruga u koje je uključeno oko 800 sportaša i rekreativaca, odnosno, oko 10 posto ukupnog stanovništva Lepoglave, što je prosjek koji taj grad svrstava svrstava u sam hrvatski vrh. Prisjetio se i zasluga pokojnog Josipa Putara, legende lepoglavske sportske rekreacije, zaslužna za uređenje i gradnju sportsko-rekreacijskih kapaciteta. Čestitajući i glazbenicima, naglasio je da se Lepoglava vrlo ponosi sa svojih 20-tak profesora glazbe zaposlenih u zemlji i inozemstvu, koji, svojim radom i zalaganjem, i sami predstavljaju “brand” Lepoglave.

- Ugodno je biti gradonačelnik u gradu sporta i glazbe, jer to je spoj koji okuplja mlade ljude i svakoj sredini jamči budućnost – poručio je Marijan Škvarić i najavio da će Grad i dalje, u granicama svojih mogućnosti, podupirati svoje udruge i klubove. Domaćinima je čestitke uputio i predstavnik Hrvatskog nogometnog saveza Stanislav Vugrinec. Nakon službenoga dijela druženje glazbenika i sportaša i njihovih gostiju  nastavljeno je uz večeru i glazbu.

Spomenimo također da je tijekom dana održano i više prigodnih sportskih manifestacija: kuglači su priredili turnir u kojemu se natjecalo sedam domaćih ekipa. Rukometaši su odigrali Memorijalni turnir Dragutin Godinić-Badžo, u čast poginulog vukovarskog branitelja, koji je bio član njihove ekipe. Prethodno su mu na grob ne lepoglavskom gradskom groblju položili vijenac i zapalili svijeće. Natjecalo se više momčadi, a pobjednik je bila domaća Concordia. Susret NK Lepoglave s nogometašima Cestice završio je rezultatom 0:0, a glavna utakmica nogometaše tek očekuje: bit će to susret s NK Dinamom iz Zagreba, 23. rujna. (ljr)

 

 
Ivanec voli svoju tradicijsku uskrsnu baštinu
Radi se u ulici koja nije obnavljana 30 godina
Prikupljeno 9.500 kuna
Ivanečki i salinovečki učenici skupili pomoć za djecu u Zajezdi
Predsjednik Trkačkog kluba Emil Zagorac
Vatrogasci spašavali farofske lipe
Grobna kuća u Cvetlinu dobila novi krov
Dječicu nasmijao klaun Jozo Bozo
Šest svjetlećih stupova od lameliranog stakla
Habeku zlato u kadetskoj konkurenciji
Husnjak osvojio srebro
Ivanečki učenici skupili najviše novca za afričke škole
Vijeće odradilo 37 sjednica s 336 točaka dnevnoga reda
Bura kontra Splita iliti Split kontra bure
Donacija dobro „sjela“ za obnovu crkvena tornja u Vrbnu
U Ivancu 22 posto proračuna za odgoj i obrazovanje
Popravljen put za šest kućanstava u zaseoku Jazvinski
Jožeki i Pepice, sretan vam imendan
Prekid suradnje s Vetropackom na burzu potjerao 15-ak radnika
Ivanečki planinari u Gorskom kotaru
   
Sadržaji s iPortala ne smiju se objavljivati u drugim medijima bez dozvole iPortala ili autora sadržaja.