ponedjeljak, 19.4.2021.
Ivanec Lepoglava Bednja Klenovnik Donja Voća Maruševec
Naslovnica
Vijesti
Halo 92
Kultura
Sport
Zabava
Reportaže
Razno
Kolumne
 
 
Dvorac Gjalski
Virtualne šetnje ivanečkim krajem
Elkom - reference 360
No name Boutique
 
REFERENTNA LISTA
(X-MEDIA D.O.O.)
Grad Ivanec
TZ Ivanec
TZ Lepoglava
Festival čipke
DOMAĆE TVRTKE
Drvodjelac d.o.o.
Dvor Trakošćan
Elkom d.o.o.
Gregur-Invest d.o.o.
Industrija mesa Ivanec
Ivančica d.d.
Kartonaža d.o.o.
Optika Ana
Radio Ivanec
Smiv d.o.o
Tehnofan - M.S. d.o.o.
Trans-line d.o.o.
Velmax d.o.o.
IZDVOJENI PROJEKTI
Finesa Capital d.d.
Finesa Faktor d.d.
Finesa suport
Cbb d.o.o.
Nika-konstrukcije d.o.o.
Dvorac Gjalski
Elkom d.o.o.
Prijevoznik.net
Drvenarija Pošpaić
   
 
 
 
 

 

Naslovnica Vijesti
 
25.8.2006. 17:29:18
Dogradnja škola
Priopćenja s javnih tribina održanih u Donjoj Voći i Radovanu

HNS Podružnica Donja Voća organizirala je u petak, 18. kolovoza 2006. godine, javnu tribinu s temama Izgradnja školsko-sportske dvorane uz školu u Donjoj Voća i ostala komunalna problematika.

Gosti tribine bili su saborski zastupnik i član županijskog poglavarstva Zlatko Koračević, zamjenik župana Predrag Štromar, član županijskog poglavarstva Alan Košić te koordinator Tima Zapad HNS-a Marijan Škvarić, gradonačelnik Lepoglave.

Na početku g. Koračević upoznao je prisutne s novostima oko izgradnje školsko-sportske dvorane, te ih je podsjetio da se upravo na prošloj javnoj tribini HNS-a pokrenula inicijativa za većom dvoranom. Dogovoreno je s načelnikom općine Donja Voća da će se graditi dvorana od 800 m2 umjesto 600 m2 koliko iznosi standard. Do problema je došlo zbog prostora i prostornog plana, a i treba napraviti potpuno novi projekt s obzirom da se stari ne može preprojektirati. Iako je izrada projekta obaveza Općine, g. Koračević je iznio kako će u ovom slučaju Županija zajedno s Općinom iznaći financijska sredstva za novi projekt, koji će stajati oko 150.000 kuna, a očekuje se da će biti gotov do kraja 9. mjeseca. Nakon toga slijede ishođenja dozvola te raspisivanje natječaja, što bi trebalo biti gotovo do kraja ove godine, a s radovima će se početi čim to vremenski uvjeti dozvole, po modelu jano-privatnog partnerstva. G. Koračević i g. Štormar su sigurni da će s početkom nove školske godine moći koristiti nova dvorana.

Na pitanje oko modernizacije cesta, g. Koračević je rekao da je Općina potpisala sa ŽUC-om ugovor oko modernizacije jedne ceste, gdje županija osigurava 317.000 kuna. Također je rekao da je razgovarao s pomoćnikom resornog ministarstva koji mu je rekao da su predviđena sredstva od 2.000.000 kuna za modernizaciju cesta u općini Donja Voća, koja je općina od posebne državne skrbi. G. Štromar je također razgovarao s pomoćnikom ministra koji ga je izvijestio da iz Općine još nisu poslali o kojim se ulicama radi, a da će ministarstvo poslati novac tek po okončanim situacijama.

G. Koračević, na pitanje oko pomoći kod dobivanje priključaka na struju, iznio je kako se ne smije dogoditi da u 21. stoljeću netko još nema struju, te da je Županija u nekoliko slučaja već pomagala u rješavanju takvih pitanja. Ujedno je zamolio prisutne da, ukoliko takav problem postoji, jave sve slučajeve županijskim službama koje će provjeriti o čemu se radi i pokušati te slučajeve riješiti.

Što se tiče pitanje vode u naselju Kočeti, g. Štromar je iznio kako je Županija obavila razgovore s Varkomom, napravljeni su troškovnici te se razmatraju moguća rješenja kako pomoći spomenutom naselju.

Otvoreno je i pitanje oko igrališta u Plitvici Voćanskoj, a g. Koračević je odgovorio kako je bilo dogovoreno da Općina napravi pripremu terena, a Županija napravi asfaltiranje. Međutim, u posljednjem razgovoru s načelnikom rečeno je kako Općina nema novaca da napravi pripremu, ali je g. Koračević rekao da će još jednom razgovarati s načelnikom i obećao je prisutnima da će do kraja 9. mjeseca igralište biti asfaltirano, sa ili bez pomoći Općine.

Na kraju su se prisutni zahvalili HNS-u za pomoć kod nabavke šodera i šudranja cca 600 metara cesta u općini.

Priopćenje s javne tribine u Radovanu

U četvrtak, 17. kolovoza, s početkom u 20 sati, u Vatrogasnom domu u Radovanu (Ivanec) održana je javna tribina sa temama: dogradnja osnovne škole u Radovanu i ostala komunalna problematika.

Organizatori tribine bili su Mjesni odbori Radovan, Lovrečan, Osečka i Škriljevac, na čije se područje tribina i odnosila, a gosti tribine bili su saborski zastupnik i član županijskog poglavarstva Zlatko Koračević, član županijskog poglavarstva Alan Košić, te zamjenici gradonačelnika Ivanca Branko Putarek i Martin Krznar.
Na početku tribine g. Koračević upoznao je prisutne sa županijskim projektima besplatnog prijevoza za srednjoškolce i izgradnje i dogradnje škola i školskih dvorana, pri čemu se osvrnuo i na prednosti koje ti programi donose – jednosmjenska nastava i cjelodnevni boravak kao nadogradnja jednosmjenske nastave. Također je naglasio da je u početku bila obećana pomoć od Vlade RH, a dok je ta pomoć izostala, bilo je dogovoreno da se ipak ide u projekt, ali da će se uključiti i općine i gradovi u sufinanciranje plaćanja mjesečnog najma prema projektu javno-privatnog partnerstva, 80% mjesečnog najma plaća Županija, a 20% općina ili grad.

G. Putarek je upoznao prisutne da je Poglavrstvo Ivanca podržalo sve projekte Županije, te da je na zadnjoj sjednici Poglavarstva većinom glasova prihvaćena odluka da se krene u dogradnju Osnovne škole Radovan.

Na pitanje iz publike kome nije bilo u interesu da se škola u Radovanu dogradi za jednosmjensku nastavu, g. Krznar je odgovorio kako nije dobro sve odluke donijeti jednoglasno, ali da je odluka prihvaćena i kreće se sa dogradnjom.
Nadalje, g. Koračević je upoznao prisutne i sa županijskim projektima zbrinjavanja otpada i zaštitom voda, odnosno projektom odvodnje otpadnih i oborinskih voda. Istaknuo je kako će se po modelu JPP početi s izgradnjom tvornice za preradu komunalnog otpada, a da je strategija odvodnje nakon godinu dana napravljena, te će se po njoj početi raditi.

Enriko Parlaj, v.r.
Predstojnik Ureda HNS Varaždin

 

 
Ivanec voli svoju tradicijsku uskrsnu baštinu
Radi se u ulici koja nije obnavljana 30 godina
Prikupljeno 9.500 kuna
Ivanečki i salinovečki učenici skupili pomoć za djecu u Zajezdi
Predsjednik Trkačkog kluba Emil Zagorac
Vatrogasci spašavali farofske lipe
Grobna kuća u Cvetlinu dobila novi krov
Dječicu nasmijao klaun Jozo Bozo
Šest svjetlećih stupova od lameliranog stakla
Habeku zlato u kadetskoj konkurenciji
Husnjak osvojio srebro
Ivanečki učenici skupili najviše novca za afričke škole
Vijeće odradilo 37 sjednica s 336 točaka dnevnoga reda
Bura kontra Splita iliti Split kontra bure
Donacija dobro „sjela“ za obnovu crkvena tornja u Vrbnu
U Ivancu 22 posto proračuna za odgoj i obrazovanje
Popravljen put za šest kućanstava u zaseoku Jazvinski
Jožeki i Pepice, sretan vam imendan
Prekid suradnje s Vetropackom na burzu potjerao 15-ak radnika
Ivanečki planinari u Gorskom kotaru
   
Sadržaji s iPortala ne smiju se objavljivati u drugim medijima bez dozvole iPortala ili autora sadržaja.