srijeda, 21.4.2021.
Ivanec Lepoglava Bednja Klenovnik Donja Voća Maruševec
Naslovnica
Vijesti
Halo 92
Kultura
Sport
Zabava
Reportaže
Razno
Kolumne
 
 
Dvorac Gjalski
Virtualne šetnje ivanečkim krajem
Elkom - reference 360
No name Boutique
 
REFERENTNA LISTA
(X-MEDIA D.O.O.)
Grad Ivanec
TZ Ivanec
TZ Lepoglava
Festival čipke
DOMAĆE TVRTKE
Drvodjelac d.o.o.
Dvor Trakošćan
Elkom d.o.o.
Gregur-Invest d.o.o.
Industrija mesa Ivanec
Ivančica d.d.
Kartonaža d.o.o.
Optika Ana
Radio Ivanec
Smiv d.o.o
Tehnofan - M.S. d.o.o.
Trans-line d.o.o.
Velmax d.o.o.
IZDVOJENI PROJEKTI
Finesa Capital d.d.
Finesa Faktor d.d.
Finesa suport
Cbb d.o.o.
Nika-konstrukcije d.o.o.
Dvorac Gjalski
Elkom d.o.o.
Prijevoznik.net
Drvenarija Pošpaić
   
 
 
 
 

 

Naslovnica Vijesti
 
18.8.2006. 14:51:08
Tiskovna konferencija GO HDZ-a o JPP-u u Ivancu
"Vladajuća koalicija prezadužit će gradski proračun"

– Nismo protiv gradnji i dogradnji školskih objekata, ali kad je riječ o modelu JPP-a mora se znati kamo zapravo odlazi golem novac koji građani ulažu u škole čiji je vlasnik Županija. Isto tako, mora se znati zašto se s provođenjem tako ozbiljnog i složenog programa forsira upravo u vrijeme godišnjih odmora, kada je teško doći do dodatnih podataka i razjasniti mnoge nejasnoće o dogradnji škole u Radovanu po načelu JPP-a.

To su na tiskovnoj konferenciji u četvrtak, 17. kolovoza, reagirajući na vijest da je Gradsko poglavarstvo Ivanca većinom glasova ovlastilo gradonačelnika Milorada Batinića da sa Županijom potpiše ugovor o sufinanciranju dogradnje radovanske škole, u prostorijama HDZ-a izjavili predsjednik i potpredsjednik GO HDZ-a Ivanca Josip Krtanjek i Stjepan Krtanjek.

- Ako gradnja šest učionica, nove sportske dvorane od 740 “kvadrata”, velike kotlovnice i kompletne obnove škole u Ivancu stoji 18,7 milijuna kuna, onda se s pravom pitamo kako to da dogradnja četiriju učionica u OŠ Radovan stoji 10,8 milijuna. Nadalje, ako se zna da će to ulaganje Ivanec otplatiti s 2,5 milijuna kuna najamnine i da će se morati odreći i prihoda od komunalnog doprinosa, onda to otvara i neka nova pitanja. Primjerice, kako to da će troškovi održavanja škole u Radovanu “pojesti” gotovo pola vrijednosti njene dogradnje? Zna li se što će biti s porezima i ostalim potraživanjima? – upitao je J. Krtanjek.

- Osim jednog sastanka na kojemu se načelno razgovaralo o modelu gradnje školskih objekata po JPP-u, te predočenog elaborata od 300 stranica kojeg u desetak minuta nisam imao vremena proučiti, oporbene stranke o tome uopće nisu bile informirane. S obzirom na to da se po istom načelu kani graditi i u Ivancu i Salinovcu, aktualna gradska vlast mora jasno reći hoće li svotu od 750.000 do milijun kuna na godinu za JPP namaknuti povećanjem prireza ili kresanjem usluga građanima. Ako se tom teretu doda i otplata kredita (Grad je već zatražio suglasnost od Vlade za 3 milijuna kuna kredita) i tekućih obveza, jasno je da će gradski proračun prezadužiti i Ivanec pretvoriti u novu Požegu – istaknuo je J. Krtanjek.

Čelnici HDZ-a zamjerili su gradskoj vlasti što o toj složenoj problematici dosad nijednom riječju nije upoznala Gradsko vijeće, pa neki vijećnici koji su se vratili s mora nemaju pojma što se zbiva u njihovu gradu, a kamoli da je ugovor za Radovan potpisan. Također, čelnici HDZ-a kazali su kako ni u jednom segmentu nisu poštivane Vladine smjernice za primjenu ugovornih oblika JPP-a.

- Nije osnovana Agencija za sklapanje ugovora o JPP-u, nisu proučeni različiti modeli koncesija (o JPP-u, o pružanju usluga…) koji proističu iz državnih smjernica, u ugovoru nije jasno i precizno istaknuta visina troškova održavanja, nisu ispoštivana prava Grada kao ugovornog partnera i stranke u postupku, nije poštivano načelo potpune transparentnosti i, što je najvažnije, nije nam pružena šansa da svi zajedno dobro odvagnemo da li je bolji model JPP-a koji nudi Županija ili država – istaknuo je Krtanjek te poteze vladajuće koalicije okarakterizirao kao promidžbenu propagandu za predstojeće izbore.

Lj. R.

 

 
Ivanec voli svoju tradicijsku uskrsnu baštinu
Radi se u ulici koja nije obnavljana 30 godina
Prikupljeno 9.500 kuna
Ivanečki i salinovečki učenici skupili pomoć za djecu u Zajezdi
Predsjednik Trkačkog kluba Emil Zagorac
Vatrogasci spašavali farofske lipe
Grobna kuća u Cvetlinu dobila novi krov
Dječicu nasmijao klaun Jozo Bozo
Šest svjetlećih stupova od lameliranog stakla
Habeku zlato u kadetskoj konkurenciji
Husnjak osvojio srebro
Ivanečki učenici skupili najviše novca za afričke škole
Vijeće odradilo 37 sjednica s 336 točaka dnevnoga reda
Bura kontra Splita iliti Split kontra bure
Donacija dobro „sjela“ za obnovu crkvena tornja u Vrbnu
U Ivancu 22 posto proračuna za odgoj i obrazovanje
Popravljen put za šest kućanstava u zaseoku Jazvinski
Jožeki i Pepice, sretan vam imendan
Prekid suradnje s Vetropackom na burzu potjerao 15-ak radnika
Ivanečki planinari u Gorskom kotaru
   
Sadržaji s iPortala ne smiju se objavljivati u drugim medijima bez dozvole iPortala ili autora sadržaja.